AcasăȘTIRI EXTERNEAvertisment dur al Chinei pentru SUA. Șeful Pentagonului, informat despre „linia roșie”...

Avertisment dur al Chinei pentru SUA. Șeful Pentagonului, informat despre „linia roșie” / „Nici o forță externă să nu intervină”

Avertisment dur al Chinei pentru SUA. Șeful Pentagonului, informat despre „linia roșie” / „Nici o forță externă să nu intervină” / Foto: Facebook

Ministrul chinez al Apărării, Wei Fenghe, i-a spus, marți, omologului său american că Taiwanul se află în centrul intereselor principale ale Chinei și reprezintă o „linie roșie” care nu trebuie depășită.

„Rezolvarea chestiunii Taiwanului este treaba poporului chinez, nici o forță externă nu are dreptul să intervină”, a declarat generalul Wei Fenghe la o întâlnire cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, în marja unei reuniuni a oficialilor din domeniul apărării din Asia de Sud, care a avut loc în Cambodgia.

„SUA trebuie să respecte interesele fundamentale ale Chinei”

Wei Fenghe a declarat că SUA ar trebui să respecte interesele fundamentale ale Chinei și a sperat că ar putea adopta o politică rațională față de China și să readucă relațiile sino-americane pe calea cea bună. Beijingul a considerat întotdeauna Taiwan ca fiind o parte inalienabilă a Chinei.

Anterior, presa de stat chineză l-a citat pe purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Tan Kefei, care a declarat că principalul motiv pentru starea actuală a relațiilor dintre China și SUA este faptul că Washingtonul a făcut o judecată strategică greșită. Tan Kefei a declarat că China nu este responsabilă pentru starea actuală a relațiilor dintre cele două țări.

„Secretarul Austin și generalul Wei au discutat despre relațiile de apărare dintre SUA și RPDC și despre chestiuni de securitate regională și globală. Secretarul Austin a subliniat necesitatea de a gestiona în mod responsabil concurența și de a menține liniile deschise de comunicare”, a comunicat Departamentul Apărării al SUA.

„Secretarul a discutat, de asemenea, despre importanța unui dialog substanțial privind reducerea riscului strategic, îmbunătățirea comunicării în situații de criză și sporirea siguranței operaționale. El și-a exprimat îngrijorarea cu privire la comportamentul din ce în ce mai periculos demonstrat de aeronavele PLA (armata Chinei) în regiunea Indo-Pacifică, care crește riscul unui accident. Secretarul a afirmat, de asemenea, că Statele Unite vor continua să zboare, să navigheze și să opereze acolo unde dreptul internațional o permite”.

Austin a discutat despre „războiul neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei” și a subliniat modul în care atât SUA și China se opun utilizării armelor nucleare sau amenințărilor de a le utiliza. Secretarul Austin și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la recentele provocări din partea Coreei de Nord și a solicitat Chinei să aplice pe deplin rezoluțiile existente ale Consiliului de Securitate al ONU cu privire la programele ilegale de înarmare ale lui Kim Jong-un.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
576 afisari

2 COMENTARII

  1. Se pisa. China pe Pentagon ,Amerlicanii sa plateasca datoriile la chinezi 13 trilioane de dolari ,iar amerlicanii au sute de mii de oameni care dorm pe strazi ,zeci de milioane se drogheaza ,peste 50 de mii de crime pe an si anul trecut au murit de la droguri over dose peste 90 de mii de tineri sub 25 de ani

  2. V-ATI GASIT NASUL !, V-ATI BAGAT NASUL ORIUNDE !,ATI PROVOCAT CONFLICTE !,ATI FURAT CAT ATI PUTUT !,AZI VI SE TAIE DIN TUPEU ,DIN OBRAZNICIE ,DIN POFTE !.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger