AcasăȘTIRI EXTERNEAvertisment către Beijing. Pelosi: SUA nu vor permite Chinei să izoleze Taiwanul!

Avertisment către Beijing. Pelosi: SUA nu vor permite Chinei să izoleze Taiwanul!

(sursa foto: Twitter/Nanci Pelosi)

Mesaj de ultim moment al șefei Camerei Reprezentanţilor din Statele Unite, către China, după recenta vizită în Taiwan, care a iscat furie la Beijing.

Statele Unite „nu vor permite” Chinei să izoleze Taiwanul, a afirmat vineri preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, potrivit france24.com.

Declarația politicianului american în vârstă de 82 de ani, făcută în Japonia, vine la doar câteva zile după ce Pelosi a fost în Taiwan, vizită care a provocat furia Beijingului.

Pelosi: Nu vor izola Taiwanul împiedicându-ne să mergem acolo

Aflată la Tokyo, în ultima etapă a turneului său asiatic, Pelosi a susținut că politicienii americani ar trebui să poată călători liber în Taiwan, menționează aceeași sursă. „Nu vor izola Taiwanul împiedicându-ne să mergem acolo”, a spus preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA.

„Nu îi vom lăsa să izoleze Taiwanul”, a mai spus Pelosi, susținând că vizita sa „nu a fost despre schimbarea status quo-ului” în regiune.

Politicianul american a ajuns joi în Japonia, din Coreea de Sud. Vineri dimineață, Pelosi s-a întâlnit cu premierul nipon Fumio Kishida.


Citiți și: Beijingul răspunde provocării Americii. China trage rachete balistice în direcția Taiwanului – VIDEO

Situație în prag de război lângă Taiwan. Cum comentează Ambasada Chinei la București / „Depunem eforturi comune cu România”

SUA au înfuriat dragonul de la Beijing. Taiwanul, înconjurat de armata Chinei / Se va trage cu muniție reală – VIDEO

author avatar
Andrei Coman