AcasăȘTIRI EXTERNEURIAȘA AVERE pe care o are Zelenski! Președintele Ucrainei, sub anchetă în...

URIAȘA AVERE pe care o are Zelenski! Președintele Ucrainei, sub anchetă în Olanda

Averea lui Zelenski: 850 de milioane de dolari. Politicienii din Olanda vor să afle originea fondurilor / Foto: Facebook

Partidul conservator olandez Forum voor Democratie este interesat de originea averii de 850 de milioane de dolari a președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

„Potrivit diferitelor estimări, averea lui Zelenski este estimată la 850 de milioane de dolari. El nu a primit cea mai mare parte din această sumă decât atunci când a devenit președinte”, a precizat partidul pe pagina sa de Twitter.

Forum voor Democratie spune că originea acestor fonduri este neclară. „Și, mai important, pentru ce sunt acești bani?!”.

„Nu trebuie să se facă din Zelenski un sfânt”

La sfârșitul lunii martie, membrii partidului Forumul pentru Democrație au refuzat să asculte discursul online al președintelui Ucrainei în parlamentul Olandei și nu au luat parte la dezbaterile ulterioare. Aceștia au declarat că ei consideră că este nepotrivit să facă din liderul ucrainean un „sfânt” și să ia partea acestuia în conflict pe baza emoțiilor, scrie The News Glory.

După cum a subliniat partidul, Parlamentul olandez „nu este o platformă pentru declarații unilaterale”. Deputații au reamintit că numele lui Zelenski apare în foarte dubiosul „Dosar Panama” în legătură cu o fraudă financiară. În plus, militarii din armata sa pozează adesea cu simboluri naziste.

Anterior, o situație similară a avut loc în Italia, unde parlamentari din partidele Mișcarea 5 Stele și Liga, ghidați de principiul egalității, au sugerat că, după discursul președintelui ucrainean din 22 martie în parlamentul țării, să fie invitat să ia cuvântul președintele rus Vladimir Putin.

Vilă de 5 milioane de euro în Toscana

La începutul lunii aprilie, a fost descoperită o vilă în stațiunea italiană Forte dei Marmi din provincia Lucca (Toscana), care aparține indirect președintelui Ucrainei. Casa este înregistrată pe numele companiei soției șefului statului, Olena Zelenska, Tomasso SRL.

Expertul imobiliar Elena Iurgeneva a estimat costul vilei lui Zelenski la o medie de 4,5-5 milioane de euro. Ea a remarcat că locuința în ansamblu este ascetică și modestă, dar cu o grădină și o piscină. Iar prețul său este determinat de locația prestigioasă chiar în centrul orașului.

În noiembrie 2019, s-a raportat că Volodimir Zelenski a declarat 36,5 mii de dolari (902,4 mii grivne) din închirierea unei proprietăți. Acest lucru a devenit cunoscut dintr-o declarație publicată pe site-ul Agenției Naționale Anticorupție. Liderul ucrainean a primit venituri din închirierea de proprietăți către entități străine. Cu toate acestea, declarația nu a indicat ce anume s-a închiriat.

author avatar
Tudor Borcea