AcasăȘTIRI EXTERNE„Avem bani!” Cei mai bogați oameni din lume vor să fie taxați...

„Avem bani!” Cei mai bogați oameni din lume vor să fie taxați de urgență

Un grup de 83 de milionari au făcut  un apel pentru taxarea suplimentară, „imediată” şi „cu caracter permanent”, a celor mai bogaţi oameni ai planetei, astfel încât aceştia să contribuie la recuperarea de  după criza generată de pandemia de coronavirus.

“Nu noi suntem cei care au grijă de cei bolnavi aflaţi la terapie intensivă. Nu noi suntem cei care conduc salvările care aduc bolnavii la spitale. Nu noi suntem cei care aprovizionează rafturile magazinelor sau livrează mâncare din uşă în uşă… Dar noi avem bani, mulţi bani. Lumea are  nevoie disperată de bani acum şi vom continua să aibă în anii care vor veni, pentru a reveni din criză, al cărei impact va dura zeci de ani şi ar putea arunca o jumătate de miliard de persoane în sărăcie. Problemele COVID-19 nu pot fi rezolvate prin caritate, oricât de generoase ar fi aceste aceste programe”, se arată în scrisoarea acestui grup, intitulat Millionaires for Humanity, din care fac parte inclusiv cofondatorul gigantului american de înghețată Ben & Jerry’s, Jerry Greenfield, și regizorul Richard Curtis. Pandemia de coronavirus a provocat o recesiune istorică la nivel mondial, determinând guvernele să cheltuie miliarde sub formă de ajutoare pentru gospodării şi companii lovite în plin de paralizia economică provocată de intrarea în carantină. Potrivit Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), Produsul Intern Brut mondial ar urma să înregistreze în acest an un recul de cel puţin 6%(7,6% în cazul unui al doilea val al pandemiei).Relansarea așteptată pentru 2021 va fi de 5,2%, fără o revenire a coronavirusului, şi de 2,8% în cazul în care pandemia revine. De ani buni, miliardari ca Warren Buffet și Bill Gates cer mai multe impozite. În urmă cu un an, un grup restrâns de bogătași americani, printre care George Soros, cofondatorul Facebook, Chris Hughes, și moștenitorii imperiilor Hyatt și Disney, au publicat, de asemenea, o scrisoare pentru a susține ideea unui impozit pe avere.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
331 afisari

6 COMENTARII

  1. Mvaaai, câtă generozitate la ei, mai ales la Bilă Gates și Georgică Seoroșică! Câtă iubire de semeni! Și Radu mamii, Radule îi crede. Li se umple curul de lacrimi ălora.

  2. Ce minte slaba au. Ei cred ca din milioanele lor se face ceva cand omenirea are miliarde la dispozitie. Ei nu inteleg ca sunt momente cand nu poti face nimic cum i in cancer sau uite cand se opreste motoru. De banii aia cumparati masti la spitale si spirt ca trebuie.

  3. Mai are sa strangem marunt de la Petrov Bianca lui Bote si Mihaiela Marin si gata rezolvam corona.

    • Bucea/prostea pt. poliomielită e vaccin de muuuult ! cam de cînd era lupu cățel iar turnătoru bețiv Petrov încă nici nu se născuse !

  4. Wai…dar cîtă generozitate !!!! Cum a taxat Dragnia infim multinaționalele ce spoliază România și românii cum l-au executat pt.,,corupție”.Deși el nu a luat nici un ban de la alea,iar banii s-au recuperat integral,ce nu lucraseră alea la Prot,Copilului și lucraseră pt. pizideaua Teleorman.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger