AcasăȘTIRI EXTERNEAutorul masacrului din Chicago, inculptat pentru 117 capete de acuzare / A...

Autorul masacrului din Chicago, inculptat pentru 117 capete de acuzare / A ucis 7 persoane de Ziua Americii

robert crimoAutorul masacrului din Chicago, inculptat pentru 117 capete de acuzare / A ucis 7 persoane de Ziua Americii

Tânărul care a împușcat 7 persoane și a făcut peste 30 de răniți în apropiere de Chicago, cu ocazia zilei naţionale a Statelor Unite la începutul lunii iulie, a fost inculpat miercuri pentru 117 capete de acuzare.

Procurorul care se ocupă de caz a transmis că acuzaţiile aduse lui Robert Crimo, în vârstă de 21 de ani, includ 21 de capete de acuzare pentru omucidere – trei pentru fiecare persoana ucisă -, 48 pentru tentativă de omor şi 48 pentru violenţă agravată cu folosirea unei arme de foc, una pentru fiecare victima lovită de un glonţ sau un fragment de glonţ, conform CNN.

Bărbatul riscă închisoare pe viață

Robert Crimo va fi adus în fața anchetatorilor 3 în august pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile, mai târziu decât termenul anunțat anterior – 28 iulie. El riscă închisoarea pe viaţă fără posibilitatea de eliberare condiţionată dacă va fi găsit vinovat.

Tânărul a început să tragă în oameni cu o puşcă semi-automată de pe acoperişul unui magazin, în momentul în care defilarea de 4 iulie tocmai începea în Highland Park.

Crimo a recunoscut în faţa anchetatorilor că, după atac, a fugit cu maşina la Madison, unde a văzut alte celebrări şi „a luat în mod serios în considerare să folosească arma pe care o avea în maşină pentru a comite un alt atac”.

Acest al doilea atac nu era planificat, spre deosebire de primul, care fusese pregătit de mai multe săptămâni, au transmis polițiștii.

author avatar
Andreea Vlad