AcasăȘTIRI EXTERNEAutoritățile au decis: masca este obligatorie, 24/7! Deocamdată, doar în Centrul Vechi

Autoritățile au decis: masca este obligatorie, 24/7! Deocamdată, doar în Centrul Vechi

masca de protectieAutoritățile italiene au decis! Masca, obligatorie 24 de ore din 24 / foto: opiniatimisoarei.ro

Autoritățile din Italia au luat măsuri drastice în privința purtării măștii de protecție, după apariția mai multor cazuri de coronavirus în nordul țării.

Portul măştii a devenit obligatoriu 24 de ore din 24 în centrul istoric al Genovei, marele port din nordul Italiei, pentru a lupta împotriva creşterii cazurilor de COVID-19, au anunţat miercuri autorităţile locale, conform Agerpres.

Măsurile au intrat în vigoare imediat

Centrul oraşului a înregistrat 63 de cazuri noi în 24 de ore, obligând regiunea Liguria, în acord cu primăria şi autorităţile sanitare, să ia măsuri de prevenire care au intrat imediat în vigoare pentru o perioadă nedeterminată.

Potrivit ordonanţei adoptate de regiune, masca a devenit obligatorie în exterior şi indiferent de distanţa dintre persoane. „Suntem în faţa unui potenţial focar de contaminare în centrul istoric. Am decis, prin urmare, să luăm măsuri de precauţie”, au declarat preşedintele regiunii, Giovanni Toti, şi primarul Marco Bucci. Obiectivul „este de a elimina din faşă focarul potenţial”, au adăugat ei.

Raed Arafat: „Masca nu scade oxigenarea”

Șeful DSU demontează mitul potrivit căruia masca de protecție afectează creierul prin reducerea oxigenării sângelui. Raed Arafat a distribuit pe contul său de Facebook un mesaj foarte important cu o demonstrație făcută de către un reporter al unei televiziuni cu privire la riscul scăderii nivelului de oxigenare a sângelui în cazul purtării măștii de protecție împotriva noului Coronavirus.

„Un experiment simplu, realizat de jurnalista Sonia Simionov la UPU Floreasca, demonstrează faptul că purtarea măștii de protecție nu afectează oxigenarea cum pretind unii „experți” sau comentatori de profesie. Informațiile false răspândite în ultima perioadă despre efectul măștii pot pune viața celor care nu poartă mască sau a celor din jurul lor în pericol. Filmul arată cum oxigenarea rămâne la fel și când sunt purtate 4 măști una peste alta sau când este purtată o mască FFP2, care este mult mai eficientă decât masca obișnuită chirurgicală, fiind mai greu să respiri prin ea, în timpul unei probe de efort.

Să vedem ce au de comentat cei care au împânzit rețelele de socializare și spațiul public cu informațiile false care nu au bază științifică! Masca oprește particulele care poartă virusul în ambele direcții, dinspre celui care poartă masca și înspre acesta dacă cineva din anturaj tușește, strănută, sau pur se simplu vorbește, fiind pozitiv. Ce nu afectează masca este oxigenarea, adică aceasta nu limitează cantitatea de aer, respectiv oxigen, inspirat și nu reduce oxigenarea!”, a scris secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

author avatar
Andreea Vlad
366 afisari

1 COMENTARIU

  1. Proiect B: castiguri exceptionale! Sigur asta iti place si tie! Senzational! Bani cu film la Hollywood! Un film senzational se va produce la Hollywood! Incepe acum o noua viata! Dovedit si usor! Te-ai saturat sa mai mergi la serviciu? Castigi bani cu cel mai socant subiect de film! Munca simpla si comoda! Solicita acum detalii la adresa de email muncadeacasa08@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger