AcasăȘTIRI EXTERNEAutorităţile daneze le-au confiscat bebeluşul de 2 luni unor părinţi români. Motivul...

Autorităţile daneze le-au confiscat bebeluşul de 2 luni unor părinţi români. Motivul este dureros!

parinti DanemarcaAutorităţile daneze le-au confiscat bebeluşul de 2 luni unor părinţi români. Motivul este dureros!

Sorana şi Jonny Rotundu, doi români care trăiesc în Danemarca, traversează o adevărată dramă. Statul danez le-a confiscat bebeluşul de 2 luni, după ce i-au şi arestat preventiv. Motivul? Copilaşul a ajuns la spital cu hemoragie cerebrală.

Părinţii vor rămâne după gratii până când autoritățile stabilesc dacă bebelușul s-a născut cu probleme, a fost victima neglijenței sau a fost lovit. În prezent, statul danez ar fi preluat tutela micuțului.

Femeia a stat în travaliu 2 zile

Rudele celor doi români au povestit că Sorana a născut în urmă cu o lună şi a fost în travaliu timp de două zile, aceasta fiind una dintre posibilele cauze ale traumatismului cranian pe care medicii l-au găsit la micuţ.

Povestea a început acum o lună de zile când Sorana trebuia să nască. Ea a fost la toate controalele, căci a pierdut înainte o sarcină din motive medicale.

S-a dus cu dureri la spital vineri, vineri noaptea i-a făcut o injecţie de durere şi apoi au trimis-o acasă că nu avea dilataţia suficientă, cu durerile alea, a revenit înapoi sâmbătă noaptea că nu mai putea de durere…

S-a dus cu maşina, că ambulanţa n-a vrut s-o ia, a ajuns la spital, a fost un travaliu de două zile, s-a chinuit foarte mult să nască copilul, la sfârşit le-a zis asistentelor că nu mai poate, şi i-au dat un cearceaf de el să tragă până iese bebeluşul”, a povestit unchiul Soranei, pentru pagina de Facebook „Voluntari în Europa”.

La două zile după ce a născut, Sorana a fost trimisă cu copilul acasă, deşi bebeluşul nu se simţea bine, nu mânca, vomita. Medicii i-ar fi spus însă că e normal, că bebeluşul are colici, a mai povestit Beniamin, fratele Soranei.

Autorităţile române ar putea interveni

Titus Corlățean, fost ministru de Externe, a vorbit despre cazul părinţilor români arestaţi în Danemarca și a declarat că nu poate fi exclusă o traumă prin naștere.

Danezii nu și-au pus problema de malpraxis, dar am discutat foarte amănunțit cu oficialii, pentru că noi avem un istoric foarte puțin plăcut în ultimii ani de cazuri de familii de români despărțite de copiii lor.

Cei doi sunt oameni care s-au încadrat bine în societatea daneză. Tatăl are un loc de muncă stabil, mama avea grijă de copilaș. Sunt oameni care nu au ridicat niciun fel de probleme.

Vă spun o chestiune extrem de privată, sper să nu se supere familia. Această familie a mai pierdut un copil anterior și și-au dorit foarte mult un copil pe care l-au obținut.

Dacă cineva își imaginează că într-o astfel de situație pot fi părinți care să brutalizeze ceva ce consideră a fi un dar de la Dumnezeu, cred că se înșală profund.

În clipa de față e o anchetă cu privire la ce ar fi făcut sau n-ar fi făcut părinții și se discută prin intermediul polițistului de caz. Ambasada noastră ține legătura cu polițistul respectiv”, a spus Titus Corlățean pentru postul Antena 3.

author avatar
Andrei Ștefan
1.156 afisari

4 COMENTARII

  1. Poate ii intreaba pe neortodocsii astia din marea tara democratica de ce a stat in travaliu doua zile ca nici aia din somalia nu te tin asa !!!

    • Astia-s 2 tantalai. Au scapat copilul in cap cand i-au facut baie. Doua jeguri care merg pe trotinete. La puscarie mizeriilor.

  2. Tare idiot mai ești bă ziaric, auzi tembelu ce spune : a fost confiscat bebelușul de 2 luni născut acum o lună ! Bă, da’ ești cretin rău, rău de tot

  3. Romanii nu vor intelege niciodata ca oriunde ar fi, tot sclavi sunt si chiar daca sunt tratati cu oarece politete, nu vor fi niciodata considerati „de-ai lor”. Asa si astia. ce cauta acolo? Sunt atatea cazuri de copii luati de la parinti in tarile nordice, incat te intrebi daca nu cumva sunt masochisti si le place sa fie tratati asa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger