AcasăCORONAVIRUSAutoritățile chineze au găsit coronavirus pe mâncarea congelată de import. Care este...

Autoritățile chineze au găsit coronavirus pe mâncarea congelată de import. Care este reacția OMS

Autoritățile chineze au găsit coronavirus pe mâncarea congelată de import. Care este reacția OMSAutoritățile chineze au găsit coronavirus pe mâncarea congelată de import. Care este reacția OMS

Autoritățile din două orașe din China au găsit urme ale noului coronavirus pe alimentele congelate importate, deși Organizația Mondială a Sănătății a redus riscul ca virusul să intre în lanțul alimentar.

Un eșantion preluat de pe suprafața aripilor de pui congelate importate în sudul orașului Shenzhen din Brazilia, precum și mostre de pe ambalajele în care erau creveți ecuadorieni congelați care erau vânduți în orașul Xian, au fost pozitive pentru virus, au declarat autoritățile locale chineze.

Autoritățile din Shenzhen au identificat puiul ca fiind originar dintr-o fabrică deținută de Aurora, cel de-al treilea mare exportator de carne de porc din Brazilia, transmite Reuters.

Coronavirusul, găsit pe alimente și ambalaje

Descoperirile amplifică îngrijorarea conform căreia coronavirusul care cauzează boala COVID-19 se poate răspândi pe suprafețe și poate intra în lanțul alimentar.

Recent, oficialii au început să investigheze dacă primele cazuri COVID-19 din Noua Zeelandă care au apărut după 3 luni de la răspândirea pandemiei în stat au fost importate prin intermediul mărfii.

Virusurile pot supraviețui până la doi ani la temperaturi de minus 20 de grade Celsius, dar oamenii de știință și oficialii spun că nu există dovezi concrete până în prezent care să ateste că noul coronavirus se poate răspândi prin intermediul alimentelor congelate.

OMS reacționează prompt: „Oamenii nu ar trebui să se teamă”

„Oamenii nu ar trebui să se teamă de mâncare, de ambalajele alimentare sau de livrarea de alimente”, a declarat șeful programului de urgență din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, Mike Ryan.

Departamentul de Administrare și Agricultură al Sănătății din SUA și Agricultură au declarat că „nu există dovezi că oamenii pot contracta COVID-19 din alimente sau din ambalaje alimentare”.

Autoritățile de sănătate din Shenzhen i-au identificat pe toți cei care ar fi putut intra în contact cu produsele alimentare potențial contaminate, iar toate rezultatele au fost negative, potrivit sursei citate.

„Este greu de spus în ce stadiu s-a infectat puiul înghețat”, a declarat un oficial din China.

Pe lângă verificarea tuturor containerelor de carne și fructe de mare care au intrat în porturile importante în ultimele luni, China a suspendat, începând cu jumătatea lunii iunie, unele importuri de carne din diverse locuri, inclusiv Brazilia.

Șapte fabrici argentiniene de prelucrare a cărnii nu exportă temporar în China, deoarece au înregistrat cazuri de COVID-19 în rândul angajaților lor, a declarat joi o sursă a agenției de sănătate agricolă argentiniană Senasa.

O nouă sursă de infectare cu noul coronavirus în China. Autoritățile sunt în alertă

Recent, autoritățile din oraşul Dalian, China, sunt în alertă după ce au descoperit prezenţa noului coronavirus pe ambalaje de fructe de mare congelate.

Prima persoană infectată cu noul coronavirus în această localitate a fost descoperită în urmă cu o lună de zile, iar în prezent sunt aproape 100 de persoane bolnave, potrivit raportărilor zilnice la nivel local. Creșterea marea a numărului de cazuri într-un timp scurt au determinat autoritățule chineze să efectueze o anchetă epidemiologică.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
324 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger