AcasăȘTIRI EXTERNEAutopsie în direct, pe bani. Spectatorii au mânuit cadavrul unui veteran de...

Autopsie în direct, pe bani. Spectatorii au mânuit cadavrul unui veteran de război ucis de Covid-19 (VIDEO)

Autopsie în direct, pe bani. Spectatorii au mânuit cadavrul veteran de război ucis de Covid-19 (VIDEO)

O demonstrație publică de autopsie a unui corp uman, desfășurată într-un mare hotel din Portland, în nord-vestul Statelor Unite, a stârnit controverse.

Aproximativ 70 de spectatori au cheltuit până la 500 de dolari luna trecută pentru a asista la o disecție în direct a corpului unui bărbat de 98 de ani, răpus de Covid-19, de către un legist aflat la pensie.

„A fost foarte educativ”

În timpul unei demonstrații care a durat câteva ore, doctorul Colin Henderson a prelevat organele decedatului, inclusiv creierul acestuia, explicând diferitele etape ale acestei proceduri pe care a făcut-o de-a lungul carierei sale, potrivit televiziunii locale King 5.

Pe filmările postului, unii spectatori pot să fie văzuți purtând mănuși chirurgicale înainte de a manipula cadavrul. „A fost foarte educativ” , a spus la această televiziune o spectatoare, Monica, judecând că „totul a fost făcut cu respectul pentru persoana care și-a donat trupul” .

Program cu accesul la mort

Potrivit King 5, familia defunctului, David Saunders, nu știa însă că trupul său lăsat moștenire științei va fi folosit pentru acest gen de expoziție plătită.

Evenimentul a fost organizat de Death Science, care se prezintă ca „o platformă educațională independentă”. Biletele pentru acea zi de 17 octombrie în Portland au anunțat „o autopsie medico-legală pe un cadavru complet”.

A urmat o „disecție anatomică care va oferi o privire unică asupra a ceea ce este sub pielea noastră, în corpul nostru și cum funcționează totul împreună”. „Accesul la cadavru înainte, după și în timpul pauzelor”, menționa programul.

Fondatorul Death Science, Jeremy Ciliberto, a declarat într-un comunicat că evenimentul își propune să „creeze o experiență educativă pentru persoanele care doresc să învețe mai multe despre anatomia umană”.

Bâlbe și justificări

Cadavrul a fost furnizat de Med Ed Labs, o companie din Las Vegas care, potrivit site-ului său, colectează cadavre donate științei. Potrivit King 5, care citează firma de pompe funebre din Louisiana care a preluat corpul lui David Saunders, după moartea acestuia, familia credea că acesta va fi folosit pentru cercetări medicale.

Ciliberto a asigurat că nu a fost informat despre eventuale acorduri între familie și compania Med Ed Labs. Aceasta din urmă îi spusese „că cadavrul fusese donat în scop științific, medical și educativ”, scrie Le Figaro.

„Am primit permisiunea (familiei) de a folosi corpul pentru instruire și educație medicală, științifică și anatomică”, a confirmat unul dintre șefii Med Ed Labs, Obteen Nassiri. Dar „nu aveam deloc idee” că disecția lui David Saunders va avea loc ca parte a unui astfel de eveniment public, plătit, și nu pentru studenți sau profesioniști din domeniul medical, a spus el.

Med Ed Labs nu ar fi furnizat niciodată astfel un corp „dacă am fi știut” și nu va mai lucra cu Death Science, a spus el. Obteen Nassiri a spus că a vorbit cu familia decedatului și că își „asumă întreaga responsabilitate pentru trimiterea rămășițelor familiei și incinerare”.

author avatar
Tudor Borcea
853 afisari
Zenville

Ultimele știri

Promisiunea lui Florin Piersic, de pe patul de spital. Mesajul emoţionant pe care l-a transmis fanilor

Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic de medicii Spitalului „Foișor” din București, unde este internat actorul în vârstă de 88 de ani. Starea sa...

De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ

Retailerii au observat că au început să se golească, într-un timp cât mai scurt, rafturile pe care sunt aşezate produsele marcă proprie.Cercetările de piață...
proger