AcasăȘTIRI EXTERNEAustria, din nou în stradă împotriva vaccinării obligatorii (FOTO/VIDEO)

Austria, din nou în stradă împotriva vaccinării obligatorii (FOTO/VIDEO)

Austria, din nou în stradă împotriva vaccinării obligatorii (FOTO/VIDEO)

Aproximativ 40.000 de oameni au manifestat în Austria pentru a denunța vaccinarea obligatorie pentru combaterea pandemiei  Covid-19, o măsură pe care cancelarul Alexander Schallenberg a numit-o, duminică, 28 noiembrie, „o ingerință minoră” în raport cu măsurile alternative.

Mobilizarea a fost cea mai puternică la Graz (sud), unde poliția a anunțat sâmbătă seara că aproape 25.000 de oameni au protestat împotriva măsurilor guvernamentale, în special a vaccinării obligatorii.

„Pace, libertate, fără dictatură”

Austria este prima țară membră a Uniunii Europene care impune o astfel de măsură.

„Pace, libertate, fără dictatură”, au strigat manifestanții la Graz, demonstrații având loc și în Klagenfurt și Innsbruck.

Într-un interviu acordat cotidianului italian Corriere della Sera, cancelarul Alexander Schallenberg a declarat că guvernul austriac a fost forțat să facă acest pas pentru a crește rata de vaccinare a populației cu aproape 67% – una dintre cele mai scăzute din Europa de Vest.

Țara a impus un lockdown, începând de luni iar demonstrații împotriva acestei măsuri au avut loc, weekend-ul trecut în capitala Viena.

„Fiecare izolare este o ingerință puternică în libertățile fundamentale ale concetățenilor noștri. Obligația de vaccinare în comparație este o ingerință minoră. Aș fi vrut să fac altfel, e trist. Dar Europa, inima societăților deschise, bogate și industriale, este din nou punctul central al pandemiei”, a subliniat Alexander Schallenberg.

Rata de infectare săptămânală a scăzut uşor în ultimele zile, ajungând sâmbătă la 1.030 de noi cazuri la 100.000 de locuitori

author avatar
Tudor Borcea
290 afisari

1 COMENTARIU

  1. Schallenberg, noul diktator wanna-be de karton al Austriei, al doile de acest fel dupa acel pitik dement micut, ceva numit Hitler parca !! Ha ha ha 🙂 Interesant e cum istoria se repeta di nou, intai Italia nazista, apoi Austria nazista, apoi Germania nazista au impus noua Stea Galbena, numita Das Zyklon B Zertifikat !! Nein, Nein, Nein !! Verbotten, Verbotten !! Das grune virus ist hier !! Anschluss, Anschluss !! Ha ha ha 🙂 Sieg Heil, Sieh Heil !! Arbidol Macht Frei 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger