AcasăȘTIRI EXTERNEAustria, cea mai mare creștere a cererilor de azil din UE, în...

Austria, cea mai mare creștere a cererilor de azil din UE, în 2022

Austria, cea mai mare creștere a cererilor de azil din UE / Foto: printscreen

Cererile de azil s-au triplat în Austria anul trecut, făcând din acest stat membru al UE țara cu cea mai mare creștere a numărului de cereri din întreagul bloc comunitar, potrivit unui raport al Comisiei Europene.

 

În Uniunea Europeană, 923.991 de persoane au solicitat azil în 2022, aproape dublu față de media anului precedent. Cei mai mulți solicitanți au venit din Siria, Afganistan, Turcia, Venezuela și Columbia.

100.000 de cereri în 2022

Germania, Franța, Spania și Austria sunt principalele destinații pentru solicitanții de azil, în timp ce Ungaria, cu doar 46 de cereri, este statul membru cu cele mai puține solicitări.

Austria a înregistrat cea mai mare creștere a numărului de cereri de azil din UE în 2022 – anul trecut au fost depuse peste 100.000 de cereri. Comparativ cu anul precedent, aceasta este cea mai mare creștere în cifre absolute din UE, după cum a relatat publicația germană Welt am Sonntag.

Austria, care a avertizat în repetate rânduri cu privire la o creștere a imigrației ilegale, s-a opus prin veto aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen, spunând că aceste două țări nu vor fi capabile să efectueze suficiente controale la frontiere pentru a opri imigrația legală. Motive denunțate la București și la Sofia ca fără legătură cu realitatea.

Luni, cancelarul austriac Karl Nehammer a vizitat granița dintre Bulgaria și Turcia pentru a evalua situația. Înaintea călătoriei sale, Nehammer a solicitat Comisiei Europene să acționeze și să consolideze frontiera europeană.

El a subliniat „sprijinul său deplin pentru Bulgaria și România” și a cerut „acțiuni concrete din partea Comisiei Europene pentru a consolida gestionarea frontierelor externe”, informează Euractiv.

„Bulgaria trebuie să fie capabilă să pună în aplicare un sistem de supraveghere a frontierelor la fel de robust ca cel din Grecia. Fondurile necesare din bugetul UE trebuie să fie puse la dispoziție în acest scop”, a declarat Nehammer într-un comunicat de sâmbătă.

Pe lângă solicitanții de azil, aproximativ cinci milioane de ucraineni au solicitat „protecție temporară”, care le permite să obțină un permis de ședere imediată și dreptul de a lucra în UE.

author avatar
Tudor Borcea
197 afisari

6 COMENTARII

  1. Săsălăii bătuți au dreptate când spun că pe la noi se intră lejer. ASTA ȘTIM ȘI NOI, DOAR VAMEȘII SUNT ÎN TOP TREI LA CORUPȚIE.
    Iar noi, drept răsplată, trebuie să le luăm la purificat toate „afacerile” de la noi. ÎNCEPÂND CU PETROM-UL. Pas cu pas să-i gonim din țară!

  2. Ce misto! Austriecii cu mecle de broscoi opariti sunt nevoiti sa accepte t igani adevarati analfabeti din orient. Sa le dea ajutoare si cetatenie! ha ha ha ha !

  3. Cam 700 de ani v-am aparat cetatile, orasele, popoarele de navalirea hoardelor estului, iar voi ne-ati rasplatit cu sictir. Vad ca nici acum nu va dati seama de BINELE pe care vi l-am facut si pe noi ne tineti la USA. Nu-i nimic, o sa va fie ca-n rai cu ”coloratii” din imagine.

  4. UE ar trebui sa faca odata diferenta intre refugiati(proveniti din zone de conflict) si imigratia ilegala, adica trecerea frauduloasa a frontierei, care ar trebui sa se pedepseasca, asa cum.pot fi pedepsiti si europenii care trec fraudulos granita intr-o tara din Asia sau Orientul mijlociu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger