AcasăȘTIRI EXTERNEAustria anulează Crăciunul de teama Covid. Sezonul de schi rămâne închis!

Austria anulează Crăciunul de teama Covid. Sezonul de schi rămâne închis!

austriaAustria anulează Crăciunul de teama Covid. Sezonul de schi rămâne închis!

Austria intră în carantină națională începând de luni, 22 noiembrie, după un nou record de cazuri COVID-19. Autoritățile de la Viena se pregătesc de un lockdown total timp de maximum 20 de zile, nu doar pentru nevaccinați, a transmis cancelarul Alexander Schallenberg.

De asemenea, vaccinarea împotriva Covid-19 va deveni obligatorie pentru toate persoanele eligibile de la 1 februarie 2022.

Schallenberg a decis să plaseze țara în carantină din cauza numărului de infecții zilnice cu coronavirus, dar și a ratei de vaccinare scăzute. Rata de infectare înregistrată în Austria este printre cele mai mari de pe continent, incidența pe șapte zilei ajungând la 971 de cazuri la suta de mii de locuitori.

În jur de 66% din populația totală a Austriei a fost vaccinată cu schema completă împotriva coronavirusului, o rată cu mult sub cele ale inoculării anti-Covid înregistrate în vestul Europei.

Multe alte țări europene impun restricții pe măsură ce cazurile cresc. „Nu vrem un al cincilea val”, a spus Alexander Schallenberg după ce s-a întâlnit cu guvernatorii celor nouă provincii ale Austriei într-o stațiune din vestul țării, potrivit BBC.

Restricțiile afectează sezonul de schi

Austria a devenit prima națiune europeană care a reintrodus carantină națională în această iarnă. Aceasta înseamnă că turismul va fi suspendat temporar, potrivit CNN. Austria intenționează, de asemenea, să devină prima țară de pe continent care va introduce vaccinarea anti-Covid obligatorie.

Și Germania se confruntă și cu o creștere a cazurilor de Covid-19. Legendara piață de Crăciun din München a fost anulată pentru al doilea an la rând, iar Berlinul a interzis persoanelor nevaccinate să acceseze locurile de divertisment, restaurantele și barurile.

În ciuda faptului că toată populația din Gibraltar este vaccinată, autoritățile au anulat toate evenimentele de Crăciun și oamenii sunt sfătuiți să nu ia parte la evenimente sociale sau petreceri în următoarea lună.

Peste 118% din populația Gibraltarului este complet vaccinată împotriva Covid-19, această cifră depășind 100% prin prisma dozelor administrate spaniolilor care trec granița pentru a lucra sau pentru a vizita zona, conform eturbonews.com.

author avatar
Andreea Vlad
237 afisari

4 COMENTARII

  1. Crime impotriva umanitatii, cu concursul presei si al ziaricilor sclaveți. CRIMINALILOOOOOOR!!!

  2. Falimentul la voi, bai nazistilor austrieci, sa va ia drakul pe toti ratatii de cobai care v-ati vaxxinati dublu in cap !! Asta e, scapa cine si care poate !! Ha ha ha 🙂 Lasa, bai nazistilor retardati, ca va ascundeti in Alpi, si o sa mancati niste zapada, ca e alba, si nu neagra !! Ha ha ha 🙂 Sau bagati si niste iarba, dar numai din aia verde, dar fara Das Zyklon B Zertifikat !! Bai, multumim de circul dement oferit de gubernantii vostrii nazisti !! Arbidol Macht Frei 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger