AcasăȘTIRI EXTERNEAustria a legalizat sinuciderea asistată

Austria a legalizat sinuciderea asistată

Austria a legalizat sinuciderea asistată

Parlamentul Austriei a aprobat joi, 16 decembrie, legalizarea sinuciderii asistate pentru persoanele cu boli grave sau incurabile, ca răspuns la o hotărâre judecătorească care a decis că actuala interdicție a încălcat drepturile fundamentale.

În urmă cu un an, Curtea Constituțională a ordonat guvernului să revizuiască legislația care pedepsește moartea asistată cu până la cinci ani de închisoare.

Potrivit textului validat de toate partidele, cu exceptia formatiei de extrema dreapta FPÖ, adultii bolnavi in ​​stadiu terminal sau care sufera de o boală permanentă și invalidantă vor putea beneficia de asistență pentru a-și pune capăt vieții.

O lege pentru „demnitatea umană”

Doi medici vor trebui să evalueze fiecare caz, dintre care unul va trebui să fie calificat în medicină paliativă. În special, ei vor trebui să determine dacă pacientul este capabil să ia decizia în mod independent.

În plus, trebuie să treacă o perioadă de cel puțin douăsprezece săptămâni înainte de a se acorda accesul la sinucidere asistată, pentru a se asigura că cererea nu se datorează unei crize temporare. Această perioadă va fi redusă la două săptămâni pentru pacienții aflați în „faza terminală” a unei boli.

Această lege deschide calea pentru respectul demnității umane, a afirmat ministrul Justiţiei Alma Zadic (Verzii), dar are şi scopul de a se asigura că „nimeni nu alege calea morţii dacă există alte posibilităţi”, scrie Le Figaro.

În acest scop, a fost alocat un buget de 108 milioane de euro pentru dezvoltarea îngrijirilor paliative. Guvernul și-a dezvăluit propunerile în octombrie, care au fost supuse revizuirii experților înainte de a fi prezentate parlamentului.

Dacă nu ar fi fost introduse noi reglementări până la sfârșitul lunii decembrie, interdicția actuală privind moartea asistată ar fi expirat, lăsând practica nereglementată. În alte părți ale Europei, eutanasia a fost legalizată în țările Benelux și în Spania.

 

author avatar
Tudor Borcea
460 afisari

3 COMENTARII

  1. O sa fie perfecta pentru cei care nu o sa mai suporte noul regim dictatorial de la Viena, la vaccinarea obligatorie ma refer. Dar poate ca exista o sansa ca oamenii care inca sunt normai la cap sa se revolte impotriva acestor scelerati care ne conduc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger