AcasăȘTIRI EXTERNEAustralienii s-au săturat să stea în puşcăriile din propriile case: s-au războit...

Australienii s-au săturat să stea în puşcăriile din propriile case: s-au războit cu poliţiştii! (VIDEO)

politie australiaAustralienii s-au săturat să stea în puşcăriile din propriile case: s-au războit cu poliţiştii!

Australienii nu mai suportă restricţiile anti-pandemie impuse de autorităţi şi au ieşit pe străzi să-şi strige frustrările. Toate acestea după ce Guvernul le-a cerut oamenilor să rămână în case timp de o lună pentru a opri extinderea epidemiei de Covid-19.

Astfel, mii de persoane au manifestat, sâmbătă, faţă de măsurile de izolare din cele mai mari două oraşe din Australia şi mai mulţi au fost arestaţi la Sydney în urma violentelor confruntări cu poliţia.

Au aruncat cu ghivece de flori şi sticle

La Sydney, ciocniri au avut loc între poliţia călare şi manifestanţii care au aruncat cu ghivece de flori şi sticle. La Melbourne, mii de persoane au ieşit pe străzi după ce s-au adunat în faţa Parlamentului statului Victoria după-amiază.

Manifestanţii, care nu purtau măşti, au încălcat regulile pentru deplasările neesenţiale şi adunările publice adoptate de autorităţi, acestea din urmă lăsând să se înţeleagă că aceste măsuri s-ar aplica până în octombrie.

„Wake up Australia!”

Protestatarii au ieşit pe străzi cu bannere pe care scria „Wake up Australia” (Australia, trezeşte-te!”).

Aceşti manifestanţi au fost ţinuţi în frâu cu elicoptere, care au survolat străzile din Sydney, oraş de cinci milioane de locuitori, ce luptă pentru a controla o repriză epidemică din cauza variantei Delta a coronavirusului.

Organizatorii au caracterizat manifestaţia o adunare pentru „libertate” şi au anunţat acest lucru pe reţelele de socializare frecvent folosite pentru a difuza informaţii false despre vaccinuri. Proteste similare sunt anunţate în alte oraşe.

Mai mulţi australieni au fost arestaţi. Furia se intensifică în ţară contra restricţiilor, care nu sunt adesea respectate, şi contra incapacităţii Guvernului conservator de a furniza vaccinuri în cantităţi suficiente. Doar 11% din populaţie este vaccinată complet.

author avatar
Andrei Ștefan
539 afisari

2 COMENTARII

  1. Treziti-va australienilor, altfel ajungeti iar o colonie de penitenciar, asa o sa fie toata insula voastra !! Nu vedeti ca va conduc spre groapa niste criminali psihopati ? 🙂 Dati-le cu ghiveciurile de flori in cap la ordinarii aia, ca altfel va dau ei in cap, acum e care pe care peste tot, scapa care poate, bai englezilor de la Antipozi !! 🙂

  2. Treziți-vă români, că altfel vom ajunge și noi la „arestați în propriile case”!
    Veți regreta amarnic lipsa voastră de reacție la măsurile idioate ale Guwerner-ului!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger