AcasăȘTIRI EXTERNEAustralia ameninţă China! Marea Chinei de Sud a luat "foc"! Un alt...

Australia ameninţă China! Marea Chinei de Sud a luat „foc”! Un alt război „mocnit” la orizont

China ar putea invada Taiwanul pe bucăți / Scenariul Donețk și Lugansk, studiat la Beijing / Foto: Facebook

China se plânge că Australia îi încalcă teritoriul aerian. Prin urmare, asiaticii afirmă că australienii le ”ameninţă grav suveranitatea şi securitatea”.

Armata chineză a identificat avioane militare australiene şi le-a avertizat să plece.

China a luat contramăsuri

Oficialii asiatici au spus că avioanele militare australiene ”ameninţă grav suveranitatea şi securitatea Chinei”, iar contramăsurile luate de armata chineză sunt rezonabile şi legale.

O aeronavă de luptă chineză a interceptat în mod periculos un avion australian de supraveghere militară în regiunea Mării Chinei de Sud în luna mai, a anunţat, duminică, departamentul de apărare al Australiei.

Marea Chinei de Sud, mărul discordiei

Marea Chinei de Sud este o regiune contestată asupra căreia China și-a revendicat drepturi, în timp ce Australia și-a sporit în ultimii ani apărarea și cooperarea cu SUA în zonă.

”Marea Chinei de Sud contează pentru Australia deoarece cea mai mare parte a comerțului nostru traversează aceste ape. Și astfel, ca națiune, suntem profund investiți în Convenția ONU privind dreptul mării, suntem profund investiți în dreptul libertăţii de navigaţie în Marea Chinei de Sud”, au spus australienii.

author avatar
Andrei Ștefan