AcasăȘTIRI EXTERNEAudiență istorică. Funeraliile reginei Elisabeta a II-a pulverizează un record vechi de...

Audiență istorică. Funeraliile reginei Elisabeta a II-a pulverizează un record vechi de 26 de ani

Audiență istorică. Funeraliile reginei Elisabeta a II-a pulverizează un record vechi de 26 de ani / Foto: printscreen

Deja o regină care a bătut recorduri în timpul vieții, Elisabeta a II-a va avea parte de funeralii memorabile în fața a jumătate din populația lumii!

Imaginile de la catedrala Westminster Abbey vor fi văzute în întreaga lume – și asta e puțin spus. Se estimează că peste 4 miliarde de oameni vor urmări funeraliile reginei.

Diana, eclipsată  de regină și după moarte

Este de așteptat să se stabilească un nou record de audiență, întrucât precedentul a fost de 3,5 miliarde de telespectatori pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară din Atlanta, SUA, în 1996.

Aproximativ 2,5 miliarde de oameni au urmărit în direct funeraliile prințesei Diana un an mai târziu, față de 1,9 miliarde de telespectatori pentru concertul rock „Live 8” din vara anului 2005.

Dar nu numai televizorul este important, notează Blick. Milioane de oameni au avut aceeași ambiție: să se grăbească la Londra pentru a asista la funeraliile de stat ale monarhului britanic. Transport for London (TfL) se așteaptă luni la aproximativ un milion de pasageri în plus. „Suntem pregătiți astăzi pentru una dintre cele mai aglomerate zile pe care compania noastră le-a văzut vreodată”.

Mii de persoane vor fi mobilizate pentru a asigura buna funcționare a serviciului.

În egală măsură, peste 10.000 de polițiști au fost mobilizați pentru cea mai mare operațiune organizată vreodată de poliția britanică. Potrivit presei, echipe specializate de poliție și agenți ai serviciilor secrete au fost nevoiți să renunțe chiar și la zilele libere sau vacanțele lor pentru această „misiune de securitate inter-agenții de mare amploare”.

author avatar
Tudor Borcea