AcasăȘTIRI EXTERNEAu reclamat că dorm 5 ore pe noapte: cât încasează acum bancherii...

Au reclamat că dorm 5 ore pe noapte: cât încasează acum bancherii juniori pe Wall Street

Goldman Sachs Group  a mărit salariile pentru bancherii săi de investiții juniori, printre ultimele bănci mari de pe Wall Street care au făcut acest lucru în urma unor rapoarte care denunțau  volumul de muncă epuizant la care sunt supuși acești angajați.

Analiștii din primul an la Goldman Sachs vor câștiga acum cel puțin 110.000 de dolari, potrivit surselor familiarizate  cu această chestiune, relatează Bloomberg.

Omologii lor din al doilea an vor încasa 125.000 de dolari, în timp ce plata pentru asociații din primul an va ajunge la 150.000 de dolari.

Măsurile de la Goldman Sachs se aliniază cu băncile Morgan Stanley, Citigroup și Morgan Chase, care au majorat salariile tinerilor angajați la 100.000 de dolari – un plus de 15.000 USD –  în încercarea de a-i compensa într-un an record pentru fluxurile de tranzacții.

În februarie, 13 bancheri juniori din primul an  la  Goldman au reclamat conducerii superioare că lucrează aproape 100 de ore pe săptămână și dorm 5 ore pe noapte pentru a ține pasul cu o sarcină de lucru excesivă și „termene nerealiste”, amenințând că vor pleca până în vară, cu excepția cazului în care condițiile se vor îmbunătăți.

Directorul executiv al băncii, David Solomon, a declarat că susține “cultura performanței”, iar compensația totală pentru bancherii juniori va reflecta performanța puternică a Goldman Sachs Group.

author avatar
Radu Jacotă Redactor