AcasăȘTIRI EXTERNEAu încercat americanii să atace Rusia prin surprindere? Ce au găsit în...

Au încercat americanii să atace Rusia prin surprindere? Ce au găsit în Pacific

submarin rusiaAu încercat americanii să atace Rusia prin surprindere? Ce au găsit în Pacific

Un distrugător rusesc al Flotei Pacificului a alungat un submarin nuclear american din clasa Virginia din apele sale teritoriale de lângă Insulele Kurile. Nava rusă „Marshal Shaposhnikov” difuzase un mesaj subacvatic prin care ordona navei americane „să iasă imediat la suprafață”.

Iniţial, submarinul american a refuzat retragerea. Dar, ruşii, susţin ei, au folosite „mijloace” neidentificate, forțând submersibilul „să părăsească apele teritoriale rusești cu toată viteza”.

Fregata rusă se laudă că a alungat submarinul

Ministerul a precizat că ordinul a fost ignorat de echipajul submarinului american, ceea ce a determinat fregata rusă să ia măsuri nespecificate pentru a-l face să plece.

Submarinul american … a părăsit apele teritoriale rusești cu viteză maximă”, a declarat ministerul apărării.

Submarinul a fost reperat în apropierea insulelor Kurile sâmbătă dimineața devreme, în timp ce Rusia desfășura exerciții navale cu Flota sa din Pacific, și i s-a ordonat să iasă imediat la suprafață, a declarat ministerul rus, citat de agenția de presă.

Americanii n-au comentat posibilul incident

Pentagonul a declarat „că este la curent cu articolele de presă referitoare la acest presupus incident naval din Pacific”, dar a precizat că nu a putut confirma detaliile.

Incidentul a avut loc cu câteva ore înainte de o conversație telefonică între Vladimir Putin și Joe Biden, deoarece tensiunile ruso-americane în jurul Ucrainei sunt la maxim.

Marina rusă efectuează manevre la scară largă în mai multe mări și oceane.

author avatar
Andrei Ștefan