AcasăȘTIRI EXTERNEAu început să se CERTE în văzul tuturor: Germania, pusă la colţ...

Au început să se CERTE în văzul tuturor: Germania, pusă la colţ de Turcia!

Guvernul Scholz, acuzat de ipocrizie, la nicel european. Scandal pe armele trimise Ucrainei

Ruptură între două ţări membre NATO: Germania şi Turcia. O ceartă cum rar se vede între doi diplomaţi a avut loc chiar în văzul tuturor.

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a intrat într-un conflict cu omoloaga sa germană Annalena Baerbock, care a cerut Turciei să „respecte” deciziile Consiliului Europei privind drepturile omului.

Nemţii au cerut eliberarea lui Osman Kavala

Baerbock le-a cerut turcilor eliberarea opozantului turc Osman Kavala, deşi Ankara a răspuns şi în trecut agresiv unor solicitări similare formulate de politicieni occidentali.

„Decizia Curţii Europene a Drepturilor Omului care-l priveşte pe Osman Kavala trebuie aplicată”, a indicat Annalena Baerbock, care din decembrie anul trecut este prima femeie ministru de externe în Germania, în vârstă de 41 de ani şi membră a partidului Verzilor.

„De ce Germania încurajează toate ţările să excludă Turcia din Consiliul Europei?”, a întrebat-o ministrul turc, el enumerând apoi numele unor ţări europene care, conform Ankarei, nu respectă nici ele deciziile instanţei europene menţionate de Baerbock, printre acestea Cavusoglu menţionând „Grecia, Franţa, Norvegia, Germania”.

„De ce nu amintiţi asta şi Greciei, ci doar Turciei? De ce îl menţionaţi pe Kavala? Pentru că v-aţi folosit de el?”, a mai zis Mevlut Cavusoglu.

Cine este Osman Kavala?

Osman Kavala este un opozant încarcerat în Turcia şi condamnat la închisoare pe viaţă. A fost acuzat de regimul lui Erdogan că încearcă să destabilizeze Turcia, după ce a susţinut manifestaţiile antiguvernamentale cunoscute sub numele de Mişcarea Gezi.

De asemenea, el este acuzat că a încercat să „răstoarne guvernul” în timpul tentativei de lovitură de stat din 2016.

author avatar
Andrei Ștefan
1.071 afisari

8 COMENTARII

  1. Titlul e gresit…Germania se cearta cu regimul dictatorului Erdogan,nu cu Turcia.acest individ e un gunoi,nimeni nu vrea sa mai aiba de-a face cu el.Dupa ce cade regimul Bideu…bye bye si cu Erdogan

    • Gresit total. Turcia si Germania se cearta din cauza lui Putin. Cine sa-l pupe-n C U R primul pe Putinel.

  2. Se poate spune si invers ,Turcia se cearta cu regimul LGBT-ist si verde al spalatilor pe creier Stoltz si aceasta creatura ,ministra de externe,cu nume greu de pronuntat.Acesti indivizi sunt sunt niste gunoaie chemate sa distruga lumea.Viitorul este al natiunilor are stiu sa isi pastreze traditiile si credinta,care nu isi arunca copiii nenascuti la pubela.Cand Germania va dispare ,Turcia va fi o natiune stabila si respectata in lume .

    • Ia te uita cine vorbeste de „copii furati”……de vreo 7-8 sute de ani nu se mai satura dihaniile nespalate otomane de furat copii si femei din Romania….Dar mult nu mai dureaza si o sa dati socoteala….Eu in locul vostru mi-as face urgent pasaport pentru Africa….poate va pierdeti in peisaj….cu ocazia asta poate va iau negrii de neveste…sau sclavi

  3. Bai, dar marele mus-ulm-an de Mesut Ozil, adica tz-ig-anul ala turk-otei care are si cetatenia germana nou-anor-mala naz-ista, ala ce pw-ula mea mai zice ? Bai Erd-ogy, the goat-fuk-ker, da-le un ca-p in gu-ra la ministra aia obra-zni-ca n-az-ista, sa ii ca-da toti din-tii din gu-ra, bai Erd-ogy, tu stai dupa toate nazi-stele sa iti faca capul calendar ? Ha ha ha 🙂 Bai, cel mai bine e sa lansezi niste nuc-leare tac-tice peste Berlin, ca oricum e plin de toti cei 10 negri-sori mititei, si de tot felul de muz-zie bar-bosi si dubi-osi, macar faic un bine la toti cei care nu sunt naz-isti impu-titi, ca aia din Germania nou-anormala si plina de 70 % cob-ai vax-xinati in cap, cel mai bine e sa ii radi-ezi pe astia din prima, macar rezolvam o mare parte a problemei de acolo, iar restul se rezolva prin Foa-metea care vine din iarna !!

  4. Erdogan un patriot si un presedinte respectat iar germania tara pedofililor ,ipotentilor unde africanii sint platit i sa le reguleze femeile la fatalaii germani ,mincatori de cirnati o natiune degenearata,Respect pentru Erdogan si Turcia

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger