AcasăȘTIRI EXTERNEAu ascultat sfatul lui Trump? Americani internaţi după ce au înghiţit dezinfectant...

Au ascultat sfatul lui Trump? Americani internaţi după ce au înghiţit dezinfectant pentru mâini

Donald Trump

Cincisprezece cazuri de intoxicaţii cu metanol cauzate de înghiţirea dezinfectanţilor de mâini pe bază de alcool au fost raportate în Arizona şi New Mexico în lunile mai şi iunie, între care și patru decese, transmite Reuters.

Igiena mâinilor a fost promovată ca o modalitate importantă de a combate răspândirea noului coronavirus în Statele Unite, iar CDC recomandă utilizarea produselor de dezinfectare pe bază de alcool pentru a curăţa mâinile, în cazul în care apa şi săpunul nu sunt disponibile.

Toţi dezinfectanţii pentru mâini pe bază de alcool aprobaţi de Food and Drug Administration (FDA) trebuie să conţină doar etanol sau izopropanol, dar s-a constatat că unele produse importate în ţară conţin metanol, a spus CDC într-un raport, potrivit Reuters.

Dezinfectantul poate provoca deces

Autorităţile au avertizat că otrăvirea severă cu metanol poate duce la orbire sau moarte şi le-au cerut oamenilor să verifice dacă igienizantele lor de mâini conţineau metanol. Trei dintre cei 15 pacienţi otrăviţi au fost externaţi cu deficienţe de vedere, a spus CDC.

Oficialii spun că sondajul realizat în cele două state americane indică faptul că numărul acestor cazuri ar putea fi mult mai mare la nivelul întregii ţări.

Trump a sugerat injectarea cu dezinfectant ca tratament împotriva Covid-19

Comunitatea medicală l-a criticat pe președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, după ce acesta a sugerat să se cerceteze dacă dezinfectantul injectat în corp ar putea opri infecția cu noul coronavirus.

Un oficial american a prezentat, în timpul unei întâlniri de lucru, rezultatele unor cercetări realizate de Guvern, potrivit cărora efectele coronavirusului ar slăbi dacă este expus la soare, iar înălbitorul ar putea ucide virusul din salivă sau din fluidele respiratorii, în câteva minute.

Liderul de la Casa Albă a sugerat că ar trebui făcute mai multe verificări, însă studiul trebuie tratat cu prudență. „Văd că dezinfectantul îl poate elimina într-un minut. Un minut. Există o modalitate prin care am putea face asta, prin injectarea în corp sau altă modalitate de curățare? Ar fi interesant să verificăm asta. Se poate sau nu se poate. Nu sunt medic”, a declarat Donald Trump.

author avatar
Andreea Vlad
176 afisari

6 COMENTARII

  1. Nesimtitii de la FB si Twit ai cenzureaza toate comenturile lui Donald. Cum sa ai drept la opinie daca cineva sus pus ți-l ia?

  2. Trebuie Donald sa aduca ode FB si Twit sa-i pupe nitel in cur, asa flatulati, poate o sa se creada cineva ca pe timpu lui Cescuțã si o sa cada cenzura.

  3. Atâta i se distorsionează spusele lui Trump încât trebuie să fii imbecil să te mai uiți în gura ălora care o fac. Pricepi, Andreio? Cât despre ăia care au BĂUT dezinfectant, ce să zici? Noaptea minții. Dacă chiar o fi adevărat. Desigur, tot Trump e de vină.

  4. Nu ai voie sa pui mai mult de 2 picaturi de clor /l apa cand o debacterializezi sa o bei. Din prieten iti faci dusman. Dar apa potabila de la robinet e deja data cu clor la regia apelor. Iar cea plata e microbiologic pura. In mancare daca e fiart, coapta fripta, prajita, nu trebuie la peste 100 grade C, corona e muci…

  5. Sanitarizarea apei-daca bei din:
    -izvor si o tii mai mult de 1 zi
    -put
    -cumpana
    -fantani
    -lac si balti statute
    -apa de ploaie
    -rau parau fir de apa
    -iaz sau garla
    -mlastini
    -apa reziduala nonindustriala
    -apa statuta
    -apa de roua sau de evaporare
    -apa de scurgere naturala

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger