AcasăȘTIRI EXTERNEAu adus inima împăratului într-o cupă de aur de 9 kilograme -...

Au adus inima împăratului într-o cupă de aur de 9 kilograme – VIDEO

Soldați în costume de epocă, un spectacol aviatic și o procesiune solemnă: Brasilia a întâmpinat cu mare fast inima îmbălsămată a lui Pedro I, primul împărat al Braziliei, adusă din Portugalia.

Relicva veche de 187 de ani, purtată de șeful poliției din orașul portughez Porto, Antonio Leitao da Silva, a fost primită la palatul prezidențial Planalto de președintele Jair Bolsonaro și de soția sa, Michelle.

Urnă de aur de nouă kilograme

Avioanele forțelor aeriene au format o inimă pe cer cu fum deasupra Pieței Trei Puteri, epicentrul capitalei braziliene, informează Radio-Canada.

Urna de aur de nouă kilograme care conține inima îmbălsămată a monarhului a fost escortată de membri ai Corpului Dragonilor Independenței, o secvență care face parte din festivitățile de celebrare a bicentenarului separării Braziliei de Portugalia, la 7 septembrie.

Pedro I a declarat independența Braziliei în 1822 și a înființat acolo un imperiu constituțional, dar a abdicat nouă ani mai târziu și s-a întors în Portugalia, unde a zădărnicit încercările de a reveni la o monarhie absolută.

După moartea sa, personalitatea sa a fost celebrată în ambele țări ca un susținător al cauzelor liberale.

Inima sa a rămas în biserica Maica Domnului din Lapa din Porto, Portugalia, în timp ce restul corpului său a fost transferat în Brazilia în 1972 și se odihnește într-un monument dedicat independenței din Sao Paulo.

Pentru prima dată în afara teritoriilor portugheze, relicva a fost onorată la nivel de vizită de stat în Brazilia de la sosirea sa, luni. Aceasta va fi expusă la sediul Ministerului Afacerilor Externe până pe 8 septembrie, înainte de a se întoarce la Porto.

author avatar
Tudor Borcea