AcasăȘTIRI EXTERNEAtmosferă „toxică”: angajații Blue Origin îl atacă pe Jeff Bezos

Atmosferă „toxică”: angajații Blue Origin îl atacă pe Jeff Bezos

Atmosferă „toxică”: angajații Blue Origin îl atacă pe Jeff Bezos

„Concurența cu alți miliardari (…) a preluat preocupările legate de securitate”, spun angajații Blue Origin.

Cu ce preț se fac călătoriile spațiale ale lui Jeff Bezos? Într-un text publicat online, fosta responsabilă cu comunicarea internă, Alexandra Abrams, precum și alți 20 actuali și foști angajați ai companiei Blue Origin deținută de multimiliardar trag un semnal de alarmă.

În mod anonim (cu excepția Alexandrei Abrams), ei denunță atmosfera „toxică”, sexismul și negarea în ceea ce privesc securitatea sau mediul.

„A sosit timpul pentru o supraveghere indepedentă”

Cultura Blue Origin „ignoră starea planetei noastre, privește în altă parte când vine vorba de sexism, nu răspunde suficient la provocările de securitate și îi reduce la tăcere pe cei care caută să corecteze aceste probleme (…) Nu ar trebui să așteptăm pierderea vieții umane pentru a ne uita la ce se întâmplă în spatele ușilor companiilor spațiale private”, scriu ei.

„A sosit timpul – acum că publicul este la bord – să se permită o supraveghere independentă”.

După ce a transportat în spațiu, în iulie, primii patru pasageri, inclusiv pe Jeff Bezos, un al doilea zbor cu echipaj este programat de Blue Origin pe 12 octombrie. Agenția americană a aviației (FAA) a declarat joi că „ia în serios toate acuzațiile de siguranță” și „analizează informațiile”, scrie Express.

Presiuni extreme

Dar agențiase limitează, pentru zborurile spațiale private, la a se asigura că nu are loc o coliziune cu un avion sau că resturi nu cad pe Pământ, amintește textul. Mulți angajați semnatari nu ar „urca pe o navă Blue Origin”, afirmă textul, denunțând lipsa de personal, resurse și presiunea extremă pentru a reduce costurile și întârzierile.

„Concurența cu alți miliardari (…) a preluat preocupările de securitate care ar fi încetinit programul”, au scris foștii angajați, citându-l în special pe britanicul Richard Branson, fondatorul companiei concurente Virgin Galactic.

Oficialii de la Blue Origin sunt încurajați să-i „împingă pe angajați la limitele lor”, motiv pentru care unii dintre ei au „gânduri sinucigașe”, spune textul.

În 2019, personalul a trebuit să semneze contracte care obligau să nu denigreze public compania, adaugă textul. Semnatarii enumeră, de asemenea, multe comportamente inadecvate față de femei – inclusiv o persoană care a fost raportată în mod repetat pentru hărțuire sexuală la resursele umane, în ciuda faptului că a fost promovată în echipa de recrutare.

„Blue Origin nu are nici o toleranță pentru discriminare sau hărțuire”, a reacționat compania într-o declarație trimisă AFP, angajându-se să „investigheze cu promptitudine orice nouă acuzație de abatere de la conduită”.

author avatar
Tudor Borcea
410 afisari

1 COMENTARIU

  1. E racheta aia care seamna cu o… care cand zboara arata ca o…
    Care parca e ca o lalea?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger