AcasăȘTIRI EXTERNEAtentatul de la Istanbul. Turcia „respinge” condoleanțele SUA, „care-i susține pe teroriști”

Atentatul de la Istanbul. Turcia „respinge” condoleanțele SUA, „care-i susține pe teroriști”

Atentatul de la Istanbul. Turcia „respinge” condoleanțele SUA, „care-i susține pe teroriști” - VIDEO

Turcia „respinge” condoleanțele din partea Statelor Unite, care „îi sprijină pe teroriștii kurzi” din Kobane, în Siria, a declarat luni  ministrul turc de Interne Süleyman Soylu, a doua zi după atentatul soldat cu șase morți la Istanbul.

„Nu acceptăm, respingem condoleanțele Statelor Unite. Alianța noastră cu un stat care menține Kobane și focarele de teroare (…) trebuie dezbătută”, a declarat Soylu, care îi acuză pe luptătorii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și pe unii dintre aliații lor susținuți de americani de comiterea carnagiului de la Istanbul.

O tânără de origine siriană, acuzată că a pus bomba

Șase persoane au fost ucise și 81 rănite, dintre care jumătate au fost spitalizate. Printre victime, toți cetățeni turci, se numără o fetiță de 9 ani și una de 15 ani.

Guvernul turc a făcut referire la un atac terorist, indicând că în spatele acestuia s-ar afla o „femeie kamikaze”. Suleyman Soylu a confirmat luni informația, indicând Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) ca fiind responsabil. „Credem că ordinul pentru atac a fost dat de la Kobane”, a spus el.

O tânără de origine siriană acuzată că a pus bomba a fost arestată și și-a recunoscut fapta, a anunțat poliția turcă, citată de presa locală. Potrivit poliției, ea a recunoscut că a acționat la ordinele Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și că a primit instrucțiuni în Kobane, în nord-estul Siriei.

Alți 21 de suspecți au fost, de asemenea, arestați, a declarat Souleyman Soylu, într-un comunicat transmis de agenția oficială Anadolu și de posturile de televiziune locale.

Ministrul Justiției, Bekir Bozdag, se referise anterior la o „geantă” lăsată pe o bancă: „O femeie a stat pe o bancă timp de 40-45 de minute și după una sau două minute a avut loc o explozie. Toate datele despre această femeie sunt în curs de examinare”, a continuat el. „Fie era un cronometru în geantă, fie cineva l-a activat de la distanță”, a adăugat el.

author avatar
Tudor Borcea
403 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger