AcasăȘTIRI EXTERNEAtentate în Israel. Guvernul facilitează înarmarea civililor/ Măsuri împotriva „familiilor teroriste”

Atentate în Israel. Guvernul facilitează înarmarea civililor/ Măsuri împotriva „familiilor teroriste”

Atentate în Israel. Guvernul facilitează înarmarea civililor/ Măsuri împotriva „familiilor teroriste” / Foto: printscreen

Executivul israelian a anunțat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, măsuri împotriva „familiilor teroriste”, după două atacuri în Ierusalimul de Est, dintre care unul soldat cu șapte morți.

 

Premierul Benjamin Netanyahu promisese sâmbătă seară un răspuns „puternic” și „solid” la aceste atacuri comise de doi palestinieni în Ierusalimul de Est, parte a Orașului Sfânt ocupat și anexat de Israel. Șapte civili, printre care un cuplu și un băiat de 14 ani, au murit într-unul dintre ele vineri seara, în cartierul Neve Yaacov.

„Familii care sprijină terorismul”

După o reuniune în cursul nopții, cabinetul israelian a anunțat revocarea drepturilor de securitate socială ale „familiilor teroriștilor care sprijină terorismul”. S-a subliniat, de asemenea, că un proiect de lege pentru a revoca „cărțile de identitate israeliene” ale acelorași categorii de familii va fi discutat luni în Consiliul de Miniștri, informează Le Point.

Netanyahu a revenit la putere în decembrie cu sprijinul grupurilor evreiești de extremă dreapta și ultraortodoxe, iar aceste măsuri se vor aplica probabil în primul rând palestinienilor cu cetățenie israeliană (arabi israelieni, cum sunt numiți) și palestinienilor cu statut de rezidenți ai Ierusalimului de Est.

Vineri seară, un palestinian în vârstă de 21 de ani a tras asupra trecătorilor în apropierea unei sinagogi din zona de colonii Neve Yaacov, omorând șapte persoane înainte de a fi împușcat mortal. Sâmbătă dimineața, un palestinian în vârstă de 13 ani a împușcat și rănit doi israelieni în Silwan, chiar lângă zidurile Orașului Vechi.

Nici unul dintre cele două atacuri nu a fost revendicat dar gruparea teroristă Hamas a declarat că ele sunt „consecința” raidurilor armatei israeliene în Fâșia Gaza.

Trei dintre victimele împușcăturilor de la Neve Yaacov au fost înmormântate sâmbătă seara: Asher Natan, un adolescent de 14 ani, și Eli și Natalie Mizrahi, un cuplu împușcat mortal în timp ce încerca să ajute primele victime ale atacului, potrivit relatării unui vecin.

Noile violențe au loc pe fondul unei escaladări bruște după ce nouă palestinieni, printre care combatanți și o femeie de 60 de ani, au fost uciși într-un raid al armatei israeliene la Jenin, în Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de Israel din 1967.

Forțele israeliene au fost plasate în stare de alertă maximă, iar armata a anunțat că își sporește prezența în Cisiordania, în condițiile în care apelurile la reținere din străinătate au crescut. Secretarul de Stat american Antony Blinken este așteptat luni și marți la Ierusalim și Ramallah pentru a discuta despre măsurile de dezescaladare.

Înarmarea civililor

Cabinetul de securitate israelian a decis, de asemenea, să faciliteze obținerea permiselor de port armă. „Când civilii au arme, se pot apăra”, a declarat ministrul securității interne, Itamar Ben Gvir, o figură de extremă dreapta.

În cartierul palestinian Silwan, atacatorul, care purta un pistol, a rănit un tată și pe fiul său, soldat, în vârstă de 47 și respectiv 23 de ani, potrivit poliției și paramedicilor, înainte de a fi rănit de trecători înarmați și apoi arestat.

Atacul din Neve Yaacov, comis în seara Zilei mondiale de comemorare a victimelor Holocaustului, a provocat un val de indignare în Europa și în SUA, precum și condamnarea din partea guvernelor arabe care au legături cu Israelul, precum Egiptul, Iordania și Emiratele Arabe Unite.

Mass-media israeliene și palestiniene l-au identificat pe atacator ca fiind Khayri Alqam, iar acesta este lăudat pe scară largă pe conturile de socializare arabe.

O nouă Intifada?

Calificând atacul drept o crimă „deosebit de josnică”, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat că este „profund îngrijorat de escaladarea violenței”. Autoritatea Palestiniană s-a abținut de la a condamna atacul și a declarat că Israelul este „pe deplin responsabil pentru această escaladare periculoasă”.

Joi, nouă palestinieni au fost uciși într-un raid militar israelian la Jenin, în Cisiordania, prezentat de Israel ca o acțiune preventivă împotriva unei celule a grupării armate palestiniene Jihadul Islamic. În noaptea următoare au fost lansate rachete din Gaza spre Israel și au avut loc lovituri israeliene asupra microteritoriului, fără a se înregistra victime.

Deputatul israelian de opoziție Mickey Levy a declarat că se teme că „ceea ce s-a întâmplat acum 20 de ani (începe) să se întâmple acum”, făcând referire la cea de-a doua Intifada, revolta palestiniană din perioada 2000-2005.

La Tel Aviv, zeci de mii de oameni, mult mai puțini decât în cele două sâmbete precedente, au manifestat împotriva guvernului și a proiectului său contestat de reformă a justiției. Demonstranții au ținut un minut de tăcere în memoria victimelor din Neve Yaacov.

author avatar
Tudor Borcea
301 afisari

14 COMENTARII

    • Evreii falsi khazarii mafia sabatteana sunt 100%dusmanii evreilor reali ptr ca au dat arme la extremistii islamisti

    • Tot ce a insemnat mafia DEEP STATE SWAMP satanistii si pedofilii santajati de Maxwell lucrau pentru traficantii de arme AdnanKhashoggi,ViktorBout,BandarBinSultan,NielsSchnecker,PetrovBasescu etcetera

      • Inclusiv am basadorii trimisi laBucuresti stiau despre mafia de laMariottBucharest dar erau100%complici,siJamesRosapepe,siGittenstein,siHansKlemm erau marionete teleghidate de MaxwellSoros

        • Atentatorii care au asasinat tot felul de ambasadori aveau „binecuvantarea” CIA-GRU si toti erau agenti dubli infiltrati in tot felul de multinationale dinAustria,Monaco,NewYork,Londra,Zurich

        • Mai ales ambasada germana cu MichaelTappe siGiselaTappe au stiut100%toate imbarligaturile dar au mers pe burta ca erau trilioane de castigat din afacerile cu petrol si arme

          • Regimul Obama-Clinton era de fapt AlQaida siFratiiMusulmani,cu ajutorul luiJohnBrennanCIA

          • Tot ei au facut si11sept2001iar ArielSharon a fost seful si controllerul afacerii impreuna cu grupulMariott siBandarBinSultan

  1. Diavolul sionist isi face de cap,manipuleaza,terorizeaza,distruge,si dupa acuza tot el!
    Aceeasi lucrare!

    • Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi. Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista. Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati

      Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

      Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

      Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati

      Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi.

      Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista.

      Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti
      Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

      Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

      Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati

  2. Inarmarea civililor? Pai parca la americani e de porc. Doar khazarii zionisti au voie sa se apere?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger