AcasăȘTIRI EXTERNEAtentat terorist în Turcia / Ce a declanșat bomba ucigașă

Atentat terorist în Turcia / Ce a declanșat bomba ucigașă

Atentat terorist în Turcia / Ce a declanșat bomba ucigașă / Foto: Twitter

Un atentat cu bombă care a vizat un autobuz care transporta gardieni de la închisoarea din Bursa, un oraș industrial din nord-vestul Turciei, s-a soldat cu cel puțin un mort și patru răniți, au anunțat miercuri autoritățile turce. 

O bombă, plasată sub un stâlp de electricitate la marginea unui drum, a explodat la trecerea autobuzului care-i transporta pe gardienii penitenciarului, existând „un martir”, a declarat guvernatorul Bursei, Yakup Canbolat, la postul privat turcesc NTV.

Mâna PKK, suspectată

De asemenea, atacul a rănit patru persoane, inclusiv una în stare gravă, a spus guvernatorul. Autobuzul vizat transporta 30 de gardieni iar explozia a fost „declanșată în mod vizibil” de un sistem controlat de la distanță, a adăugat guvernatorul.

„Operațiunile de arestare a celor responsabili sunt în desfășurare”, a scris ministrul turc de interne Suleyman Soylu pe Twitter. Atacul nu a fost revendicat, scrie 20 Minutes.

Turcia a suferit un val de atacuri în 2016, revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic (ISIS) și de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizație descrisă drept „teroristă” de către Ankara și aliații săi occidentali.

Acest atac vine în momentul în care Turcia a lansat de luni o ofensivă aeriană și terestră împotriva PKK, care are baze și tabere de antrenament în nordul Irakului.

Fostă capitală a Imperiului Otoman înainte de Constantinopol, Bursa, cunoscută pentru mătăsurile sale, găzduiește una dintre principalele zone industriale ale Turciei, în special pentru automobile și textile.

author avatar
Tudor Borcea