AcasăȘTIRI EXTERNEAtentat în Laguna Woods. China, arătată cu degetul pentru masacrul din SUA,...

Atentat în Laguna Woods. China, arătată cu degetul pentru masacrul din SUA, acuzații teribile lansate de americani – FOTO&VIDEO

Atentat în Laguna Woods. China, arătată cu degetul pentru masacrul din SUA, acuzații teribile lansate de americani – FOTO&VIDEO

Poliția americană afirmă că David Chou, un imigrant chinez care a împușcat mortal un taiwanez și a rănit alte cinci persoane într-o biserică din California, duminică, a fost motivat de „tensiunile politice dintre China și Taiwan”.

Șeriful comitatului Orange, Don Barnes, a declarat că atacatorul – un cetățean american care a emigrat din China – a ales să vizeze comunitatea taiwaneză din cauza conflictului dintre China și Taiwan.

Conflictul Beijing-Taipei, extins în SUA

 

China susține că Taiwanul face parte din teritoriul său național și nu a exclus folosirea forței pentru a-l obliga să se supună autorității sale. Potrivit lui Barnes, suspectul a condus până la biserică, pe care nu o frecventa de obicei. A blocat ușile cu lanțuri și a început să tragă. De asemenea, autorul a plasat în interior patru dispozitive de tip cocktail Molotov.

David Chou, în vârstă de 68 de ani, este acuzat că a deschis focul asupra unei congregații de taiwanezi care se întrunea într-o biserică din Laguna Woods, la aproximativ 80 de kilometri sud-est de Los Angeles.

El l-a ucis pe John Cheng, un medic în vârstă de 52 de ani, care era căsătorit și avea un copil. Printre cei cinci răniți se numără patru bărbați, cu vârste cuprinse între 66 și 92 de ani, și o femeie de 86 de ani, scrie Daily Mail.

Motivat de „etnia victimelor sale”

Chou, care locuiește în Las Vegas, a fost acuzat de crimă și de cinci tentative de crimă și a fost reținut pe o cauțiune de 1 milion de dolari. În cadrul unei conferințe de presă luni după-amiază, anchetatorii au dezvăluit că bărbatul înarmat a fost motivat de etnia victimelor sale.

Taiwanul, națiune-insulă suverană situată la aproximativ 100 de mile de coasta Chinei, este încă revendicată de Beijing, deși are propria reprezentare la Națiunile Unite și este recunoscută ca independentă de 13 țări și de Vatican.

Un pastor l-a lovit pe Chou în cap cu un scaun la scurt timp după ce acesta și-a început seria de împușcături. Credincioșii, care spun că nu l-au mai văzut niciodată, i-au luat apoi armele și l-au legat cu un cablu electric până la sosirea poliției. Chou își procurase legal două pistoale de calibrul 9 milimetri.

Atacul a avut loc la o zi după ce un adept al supremației albilor a ucis 10 persoane la o băcănie din nordul statului New York. Polițiștii spun că Chou a fost motivat de o „nemulțumire individuală” împotriva Taiwanului, care s-a plâns recent de creșterea prezenței militare chineze în spațiul său aerian.

author avatar
Tudor Borcea