AcasăȘTIRI EXTERNEAtentat în Japonia! Premierul, atacat cu o grenadă fumigenă în timpul unui...

Atentat în Japonia! Premierul, atacat cu o grenadă fumigenă în timpul unui discurs / Suspectul a fost reţinut – VIDEO

atentatAtentat în Japonia! Premierul, atacat cu o grenadă fumigenă în timpul unui discurs / Suspectul a fost reţinut - VIDEO

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a fost evacuat, sâmbătă, 15 aprilie, de la un eveniment de campanie, după ce asupra lui s-a aruncat o fumigenă. Suspectul a fost reţinut, relatează presa internaţională.

Imaginile video de la eveniment au arătat participanţii atacând bărbatul după ce a aruncat fumigena.

Premierul japonez Fumio Kishida, evacuat de urgență

Un bărbat în vârstă de 24 de ani a fost arestat după ce o bombă fumigenă a explodat în timpul unui miting electoral la care era prezent şi premierul japonez Fumio Kishida, în oraşul Wakayama, din vestul Japoniei.

În atmosferă s-a răspândit un fum puternic. Ofițerii de securitate l-au evacuat pe șeful guvernului nipon.

Bomba fumigenă a fost aruncată dintr-o mulţime de câteva sute de oameni. Potrivit martorilor prezenţi, explozia s-a produs la câteva secunde după ce presupusul autor al atacului fusese imobilizat la sol.

Fumio Kishida nu a fost rănit în acest incident, care a avut loc după ce, în 2022, fostul prim-ministru Shinzo Abe a fost împușcat mortal în campania electorală de un atacator cu o armă artizanală.

În iulie anul trecut, Shinzo Abe, predecesorul lui Kishida, a fost împuşcat mortal pe stradă în timpul unui miting electoral în oraşul Nara. Atacul a provocat o undă de şoc în întreaga lume.

author avatar
Andreea Vlad
469 afisari

12 COMENTARII

  1. Daca un dobitot arunca o „bomba” fumigena si se nimereste un oficial in zona e atentat. Daca politia sau jandarmii arunca sute de „bombe” lacrimogene sau fumigene catre grupuri de manifestanti se numeste pastrarea ordinii. Democratic nu-i asa?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger