AcasăȘTIRI EXTERNEATENTAT de răpire la nivel înalt, în Germania! Pericol de război civil

ATENTAT de răpire la nivel înalt, în Germania! Pericol de război civil

germania politiaATENTAT de răpire la nivel înalt, în Germania! Pericol de război civil

Poliţia din Germania a arestat patru cetăţeni germani bănuiţi de planificarea răpirii ministrului sănătăţii, Karl Lauterbach, informează Reuters, citată de Agerpres. Suspecţii intenţionau de asemenea să distrugă instalaţii energetice pentru a provoca o pană de curent la scară naţională.

Procuratura din Koblenz a confirmat joi, printr-un purtător de cuvânt, o ştire a radioteleviziunii ARD.

Principalii doi suspecţi au convenit cu alţii să îl atace pe ministrul federal al sănătăţii”, a declarat reprezentantul parchetului.

Au vrut să răstoarne sistemul democratic

Gruparea, care folosea canalul de chat Vereinte Patrioten (Patrioţii Uniţi – n. red.), „intenţiona să provoace condiţii apropiate de ale unui război civil şi în cele din urmă să răstoarne sistemul democratic din Germania”, arătase procuratura într-un comunicat anterior.

Autorităţile au percheziţionat miercuri 20 de proprietăţi în mai multe landuri germane şi au confiscat arme, inclusiv puşti, muniţie şi un automat Kalaşnikov, precum şi numerar în euro şi alte valute, lingouri de aur şi monede de argint.

Procuratura afirmă că grupul intenţiona să răpească şi alte personalităţi cunoscute, însă nu a precizat identitatea acestora. Anchetatorii au solicitat unei instanţe să emită mandate de arestare pentru cei patru suspecţi reţinuţi. În dosar mai există un suspect, care deocamdată nu a fost găsit.

author avatar
Andrei Ștefan