AcasăȘTIRI EXTERNEAtentat cu o mașină-capcană în Turcia. Sunt 8 victime, toate polițiști

Atentat cu o mașină-capcană în Turcia. Sunt 8 victime, toate polițiști

atentatAtentat cu o mașină-capcană în Turcia. Sunt 8 victime, toate polițiști

Opt ofițeri de poliție au fost răniți într-un atentat cu o mașină-capcană în sud-estul Turciei vineri dimineață. Microbuzul lor blindat a fost avariat după ce bomba a fost detonată de-a lungul autostrăzii care leagă Diyarbakir de Mardin, a raportat TRT, administrată de stat.

Răniții au fost transportați la spital și se spune că sunt în stare bună.

8 polițiști răniți în atentat

Bomba a fost detonată în jurul orei 5 dimineața, în timp ce ofițerii se îndreptau spre Diyarbakir, în sudul Turciei, a declarat ministrul de Interne Suleyman Soylu, potrivit The National News.

Două persoane sunt în custodia poliției, a spus el. Niciun grup nu a revendicat atentatul cu bombă. ISIS, grupările de stânga și kurde au efectuat mai multe atacuri în Turcia în ultimii ani.

Diyarbakir este cel mai mare oraș al țării cu majoritate kurdă și este capitala provinciei omonime. Un ofițer de poliție a fost ucis și altul rănit într-un atac din septembrie asupra unei santinele a poliției din provincia Mersin.

Al doilea atentat asupra polițiștilor din ultimele luni

Ministerul de Interne a declarat că militanții kurzi au organizat atacul și, ulterior, au detonat centuri sinucigașe.

Ankara a spus că autorii au fost membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), desemnat grup terorist de Turcia și aliații săi occidentali. Aripa sa înarmată și-a revendicat ulterior responsabilitatea pentru atac.

Grupul a fost acuzat pentru atacul cu bombă din Istanbul care a ucis șase persoane, inclusiv doi copii, în noiembrie. Zeci de persoane, inclusiv o femeie siriană, au fost reţinute ca suspecţi.

author avatar
Andreea Vlad