AcasăȘTIRI EXTERNEAtacuri teroriste în Rusia asupra unor biserici: cel puțin 15 morți, printre...

Atacuri teroriste în Rusia asupra unor biserici: cel puțin 15 morți, printre care polițiști și un preot! (VIDEO)

A 12-a arestare în cazul atentatului de la MoscovaAtacuri teroriste în Rusia asupra unor biserici: cel puțin 15 morți, printre care polițiști și un preot!

Atacurile comise duminică de bărbaţi necunoscuţi asupra a două biserici ortodoxe, a unei sinagogi şi a unui post al poliţiei rutiere în oraşele Derbent şi Mahacikala din Daghestan.

Peste 15 poliţişti şi mai mulţi civili, printre care un preot ortodox, au fost ucişi.

Ce au aflat autoritățile

Bărbaţii înarmaţi au deschis focul asupra a două biserici ortodoxe, unei sinagogi şi unui post de poliţie din două oraşe, potrivit autorităţilor.

Comitetul Naţional Antiterorist al Rusiei a descris ca fiind acte teroriste atacurile din regiunea predominant musulmană cu un istoric de insurecţie armată.

Comitetul naţional antiterorist a informat că preotul bisericii ortodoxe, un bărbat de 66 de ani, a fost ucis în atac. Comitetul a declarat alertă „pentru asigurarea securităţii, oprirea crimelor teroriste şi arestarea celor implicaţi în atac”.

Ministerul de Interne a mai raportat că un alt atac a avut loc duminică la Mahacikala, capitala Daghestanului, la aproximativ 110 de km nord de Derbent, unde persoane necunoscute au tras asupra unei alte biserici şi a unui punct de control în trafic, omorând un poliţist şi un paznic al bisericii, şi rănind alţi şase poliţişti.

Doi dintre atacatori, ucişi

Potrivit autorităţilor, doi dintre atacatori au fost ucişi şi alţii au fost arestaţi. Liderul Daghestanului, Serghei Melikov, a declarat că aceste atacuri „sunt o încercare de a destabiliza situaţia” din republică, şi a cerut populaţiei să rămână calmă.

Liderul Daghestanului, Serghei Melikov, a declarat că aceste atacuri „sunt o încercare de a destabiliza situaţia” din republică, şi a cerut populaţiei să rămână calmă.

author avatar
Andrei Ștefan