AcasăȘTIRI EXTERNEAtacuri în serie asupra bancomatelor în toată Europa. Ce explozibili folosesc infractorii...

Atacuri în serie asupra bancomatelor în toată Europa. Ce explozibili folosesc infractorii / Avertismentul Europol

Numărul de atacuri asupra bancomatelor crește dramatic în Europa, iar explozibilii folosiți de infractori devin din ce în ce mai periculoși, a avertizat duminică Europol.

„Din ce în ce mai des în Europa sunt folosiți explozibili tot mai puternici care pot provoca daune clădirilor și răniri”, a declarat duminică, la Haga, purtătoarea de cuvânt a Europol, Claire Georges

„Acestea sunt atacurile bancare moderne”

Această tendință a fost observată de anchetatori din toate țările europene, dar este deosebit de accentuată în Germania, în sudul Europei și în țările baltice.

Potrivit purtătoarei de cuvânt, atacurile asupra bancomatelor sunt comise în principal de bande infracționale eficiente care s-au specializat în acest tip de atacuri și care operează la nivel internațional.

„Acestea sunt atacurile bancare moderne”, a spus purtătoare de cuvânt a agenției europene.

Cifrele exacte privind această tendință nu sunt încă disponibile, deoarece statele membre raportează autorităților europene doar actele cu caracter internațional.

author avatar
Tudor Borcea
434 afisari

3 COMENTARII

  1. Să nu fie ceva mai grav, azi bancomatele, de mâine toate băncile. Nu știm cine a ordonat aceste atacuri așa , deodată, în aceste timpuri „bune” .

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri