AcasăȘTIRI EXTERNEAtacuri armate în Canada. Indivizi înarmați au semănat groază la Montreal. Bilanțul...

Atacuri armate în Canada. Indivizi înarmați au semănat groază la Montreal. Bilanțul tragediei

atac armatAtacuri armate în Canada. Indivizi înarmați au semănat groază la Montreal. Bilanțul tragediei

Mai multe persoane au fost rănite în două atacuri armate care au avut loc vineri, în Canada. Autoritățile au activat planul roșu, pentru a oferi primul ajutor victimelor.

Primul atac armat a avut loc în apropierea unui colegiu din Montreal. Patru persoane au fost spitalizate după ce au fost rănite. Înainte de sosirea salvatorilor, acestea au căutat refugiu în colegiu.

Atacurile armate au avut loc în apropierea unor licee

Incidentul a avut loc la ora locală 17:30 (22:30 GMT), într-un parc situat vizavi de College Montmorency, în suburbia Laval din Montreal.

Colegiul, care are aproape 10.000 de studenţi şi profesori, a rămas închis în cursul serii, iar poliţia a lansat operaţiunea de prindere a atacatorului.

Într-un alt incident, în care un individ înarmat a fost reţinut într-o şcoală din regiunea Montreal, mai mulţi elevi au fost nevoiţi să se baricadeze la solicitarea forţelor de ordine în timpul intervenţiei lor, informează Agerpres.

Un tânăr de 19 ani purta o vestă antiglonţ fusese arestat în perimetrul unui colegiu situat la 40 de kilometri (25 mile) sud de Montreal şi amenința că trage.

Elevii şi personalul didactic au declarat presei locale că au primit ordin să se baricadeze în sălile de clasă şi să stingă luminile pentru cea mai mare parte a zilei, în timp ce o operaţiune a poliţiei a avut loc afară.

author avatar
Andreea Vlad