Cauta

Atacul „eco” asupra operelor de artă. Activiștii au mâzgălit o celebră operă a lui Andy Warhol / Este vorba de „pericolul capitalismului” – VIDEO

Atacul „eco” asupra operelor de artă. Activiștii au mâzgălit o celebră operă a lui Andy Warhol / Este vorba de „pericolul capitalismului” - VIDEO / Foto: printscreen

Activiștii pro-climat și-au lipit mâinile de celebra lucrare „Campbell’s Soup” a lui Andy Warhol, miercuri, la National Gallery of Australia din Canberra, Australia.

După Vincent Van Gogh la Roma, Andy Warhol la Canberra. Protestatari pro-climat și-au lipit mâinile de geamurile și foliile transparente care protejează celebra operă „Campbell’s Soup” a lui Andy Warhol, a anunțat Galeria Națională a Australiei din Canberra, unde este expusă.

Pentru a sublinia „pericolul capitalismului”

Climate activists target Andy Warhol's soup cans at Canberra art gallery

Protestul, condus de un grup numit „Stop Fossil Fuel Subsidies Australia”, vine după o serie de acțiuni de combatere a schimbărilor climatice care au vizat opere de artă celebre din întreaga lume.

De asemenea, activiștii au desenat graffiti pe foliile de protecție, fără a le deteriora. Apoi, protecțiile au fost îndepărtate pentru a fi curățate.

Într-un comunicat, muzeul a semnalat această „demonstrație”, subliniind că a avut loc „în urma unor incidente similare aici și în străinătate”, informează Ouest-France.

Lucrarea „Campbell’s Soup” al lui Warhol, creată între 1961 și 1962, este unul dintre cele mai ușor de recunoscut simboluri ale mișcării pop art americane, iar protestatarii au declarat că au ales-o pentru a sublinia „pericolul capitalismului”.

Alți activiști pro-climat și-au lipit recent mâinile pe picturile lui Goya din Madrid, au stropit cu supă operele lui Van Gogh din Londra și au aruncat cu piure de cartofi pe o capodoperă a lui Claude Monet din Potsdam, lângă Berlin.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version