AcasăȘTIRI EXTERNEAtacul „eco” asupra operelor de artă. Activiștii au mâzgălit o celebră operă...

Atacul „eco” asupra operelor de artă. Activiștii au mâzgălit o celebră operă a lui Andy Warhol / Este vorba de „pericolul capitalismului” – VIDEO

Atacul „eco” asupra operelor de artă. Activiștii au mâzgălit o celebră operă a lui Andy Warhol / Este vorba de „pericolul capitalismului” - VIDEO / Foto: printscreen

Activiștii pro-climat și-au lipit mâinile de celebra lucrare „Campbell’s Soup” a lui Andy Warhol, miercuri, la National Gallery of Australia din Canberra, Australia.

După Vincent Van Gogh la Roma, Andy Warhol la Canberra. Protestatari pro-climat și-au lipit mâinile de geamurile și foliile transparente care protejează celebra operă „Campbell’s Soup” a lui Andy Warhol, a anunțat Galeria Națională a Australiei din Canberra, unde este expusă.

Pentru a sublinia „pericolul capitalismului”

Protestul, condus de un grup numit „Stop Fossil Fuel Subsidies Australia”, vine după o serie de acțiuni de combatere a schimbărilor climatice care au vizat opere de artă celebre din întreaga lume.

De asemenea, activiștii au desenat graffiti pe foliile de protecție, fără a le deteriora. Apoi, protecțiile au fost îndepărtate pentru a fi curățate.

Într-un comunicat, muzeul a semnalat această „demonstrație”, subliniind că a avut loc „în urma unor incidente similare aici și în străinătate”, informează Ouest-France.

Lucrarea „Campbell’s Soup” al lui Warhol, creată între 1961 și 1962, este unul dintre cele mai ușor de recunoscut simboluri ale mișcării pop art americane, iar protestatarii au declarat că au ales-o pentru a sublinia „pericolul capitalismului”.

Alți activiști pro-climat și-au lipit recent mâinile pe picturile lui Goya din Madrid, au stropit cu supă operele lui Van Gogh din Londra și au aruncat cu piure de cartofi pe o capodoperă a lui Claude Monet din Potsdam, lângă Berlin.

author avatar
Tudor Borcea