AcasăȘTIRI EXTERNE„Atac terorist” la un tribunal din Istanbul. Doi morți și șase răniți...

„Atac terorist” la un tribunal din Istanbul. Doi morți și șase răniți – VIDEO

Un atac ce a avut loc marți, 6 februarie, în Istanbul a generat panică și s-a soldat cu victime. Din primele informații, printre oamenii care au fost răniți se numără și trei polițiști. De altfel, din câte se poate vedea din imaginile surprinse la fața locului, după producerea atacului, zona a fost împânzită de oameni ai legii.

Doi atacatori au fost ucişi şi şase persoane, printre care trei poliţişti, au fost rănite în urma unui „atac terorist” petrecut marţi în cel mai mare tribunal din Istanbul, a anunţat ministrul de interne turc Ali Yerlikaya, transmite dpa, preluat de agerpres.ro.


Atacatorii, un bărbat şi o femeie

Din câte a indicat ministrul pe platforma socială X (fostă Twitter), atacatorii aparţineau grupării de extremă stângă DHKP-C. Gruparea a comis atacuri în Turcia în trecut.

Mobilul exact al atacului de marți, 6 februarie, nu este clar deocamdată. Atacatorii de marți – un bărbat şi o femeie – au vizat un punct de control de securitate la intrarea în tribunalul Çaglayan la ora locală 11:46 (08:46 GMT), a adăugat ministrul Yerlikaya.

 

 

Oamenii panicați au fugit din tribunal

Imagini transmise de postul CNN Türk au arătat oameni fugind panicaţi din tribunal, în timp în exterior se auzeau focuri de armă.

Despre acest tribunal – unde sunt judecate cazuri grave, inclusiv de terorism – s-a aflat că a mai fost scena unor atacuri armate în trecut. În urmă cu mai mulți ani, și anume în 2015, un procuror a fost ucis în biroul său din incinta tribunalului Çaglayan după ce DHKP-C îl luase ostatic.

author avatar
Andrei Coman
266 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri