AcasăȘTIRI EXTERNEAtac terorist la Paris, în apropiere de Turnul Eiffel! Un german -...

Atac terorist la Paris, în apropiere de Turnul Eiffel! Un german – ucis, alte două persoane – rănite (VIDEO)

Au fost clipe de groază, sâmbătă seară, la Paris. O persoană a fost ucisă şi o alta rănită într-un atac cu cuţitul. Incidentul a avut loc pe Quai de Grenelle, în arondismentul 15 din Paris.

Presupusul autor, un francez cunoscut pentru islamism radical şi tulburări psihice, a fost arestat, potrivit unor surse din poliţie şi judiciare.

Criminalul ar fi strigat „Allah akbar”

Justiţia franceză a deschis o anchetă pentru asasinat şi tentativă de asasinat. Cine este atacatorul? Agresorul este un francez născut în 1997.

El a înjunghiat mortal un bărbat de naţionalitate germană născut în 1999 şi a rănit alţi doi la câteva sute de metri de Turnul Eiffel.

A fost arestat şi plasat în custodia poliţiei în cadrul anchetei încredinţate brigăzii penale din Paris, a precizat Parchetul din Paris.

Poliţiştii tocmai ce au reţinut cu curaj un agresor care a atacat trecători în Paris, în zona Quai de Grenelle.

O persoană a decedat şi o persoană rănită a fost tratată de pompierii din Paris. Vă rugăm să evitaţi zona”, a postat, pe X, ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, sâmbătă seară.

În vârstă de peste 20 de ani, presupusul autor, cunoscut pentru islamism radical şi tulburări psihice, a strigat „Allah Akbar” în momentul faptelor, potrivit unei surse din poliţie.

Atacatorul, cu antecedente penale

Criminalul este un cunoscut al poliţiştilor. Fusese deja condamnat la 4 ani de închisoare, în 2016, pentru că dorea să treacă la acţiuni violente.

Bărbatul care a decedat este un turist german. Cei doi răniţi sunt un francez, de 60 ani, şi un turist străin, a cărui naţionalitate nu a fost precizată, care a fost lovit de atacator cu un ciocan.

author avatar
Andrei Ștefan