AcasăȘTIRI EXTERNEAtac terorist în Franța. O polițistă, înjunghiată de un individ radicalizat

Atac terorist în Franța. O polițistă, înjunghiată de un individ radicalizat

Atac terorist în Franța. O polițistă, înjunghiată de un individ radicalizat

O poliţistă, agent municipal, a fost rănită, vineri, 28 mai, într-o agresiune cu cuţitul la Chapelle-sur-Erdre, în apropiere de Nantes. Agresorul i-a luat apoi arma din dotare și a fugit.

Deja, cazul ia o întorsătură politică, mulți aleși, din toate categoriile politice, comentând acest atac care are loc într-un context ultra-sensibil, după moartea mai multor ofițeri de poliție în ultimele săptămâni.

Vineri, 28 mai, în jurul orelor 10, un bărbat a intrat înarmat cu un cuțit în sediul poliției municipale din La Chapelle-sur-Erdre, un oraș situat la 3 kilometri nord de Nantes.

Bărbatul a atacat o polițistă, agent municipal, rănind-o grav la picioare. Ulterior, ea fost transportată la camera de urgență a Spitalului Universitar din Nantes. Victima, al cărei prognostic vital a fost inițial angajat, este acum în afara pericolului, potrivit unei surse din cadrul anchetei.

Polițista era singură la parterul clădirii poliției municipale. Trei ofițeri IT erau la etaj. Potrivit unei surse, atacatorul ar fi venit pentru o problemă „referitoare la mașina sa”.

Agresorul a reușit să-i ia arma și a fugit la volanul unui autoturim VW Golf de culoare gri, însă a lovit mașina câteva la câteva sute de metri de locul agresiunii, abandonând vehiculul.

Un important dispozitiv al GIGN (Grupul de Intervenție a Jandarmeriei Naționale) a pornit pe urmele acestuia, în timp ce sectorul a fost înconjurat de jandarmi.

Ucis în schimbul de focuri

În cele din urmă, agresorul polițistei a fost prins, nu înainte ca acesta să tragă asupra forțelor de ordine, care au deschis la rândul lor focul. Potrivit presei franceze, bărbatul a fost rănit grav și intrase în stop cardiac. Doi jandarmi au fost răniți ușor în timpul intervenției.Potrivit Liberation, suspectul a decedat.

Agresorul, în vârstă de 36 de ani, este din Saint-Nazare și este cunoscut pentru furturi și fapte de violență. Ieșise din închisoare în luna martie. Liberation scrie că individul fusese înregistrat în fișierele semnalmentelor pentru prevenirea radicalizării.

Potrivit altor media din Hexagon, el se radicalizase în închisoare. Mai mulți membri ai forțelor de poliție franceze au fost uciși din 2012 în în atacuri, cel mai adesea comise în numele jihadului. La 23 aprilie, o polițistă a fost ucisă, tot cu cuțitul, în urma unui atac într-un comisariat.

author avatar
Tudor Borcea
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger