AcasăȘTIRI EXTERNEAtac terorist cu cuțitul în capitala UE. Un polițist a fost ucis,...

Atac terorist cu cuțitul în capitala UE. Un polițist a fost ucis, colegul său este rănit – alertă roșie la Bruxelles – VIDEO

Atac terorist cu cuțitul în capitala UE. Un polițist a fost ucis, colegul său este rănit – alertă roșie la Bruxelles - VIDEO / Foto: printscreen

Un polițist a fost ucis și un altul a fost rănit într-un atac cu cuțitul comis joi seara, la Bruxelles, a anunțat Parchetul din capitala belgiană.

Update 13.11. Bărbatul care a înjunghiat mortal un polițist joi seară la Bruxelles este un fost deținut de drept comun, dar se afla pe lista organismului belgian de analiză a amenințării teroriste (Ocam), a anunțat vineri parchetul federal. Suspectul, descris ca fiind „Yassin M., născut în 1990 la Bruxelles”, a strigat „Allah akbar” în timp ce ataca cu un cuțit doi polițiști aflați în mașina lor.

Cei doi polițiști au fost duși la spital. Unul dintre ei a sucombat ulterior în urma rănilor suferite. Suspectul, împușcat de forțele de ordine, a fost arestat și spitalizat.

Pista teroristă, privilegiată de anchetă

O patrulă a fost atacată de un bărbat înarmat cu un cuțit în Schaerbeek, un cartier din nordul orașului, a anunțat poliția din Bruxelles Nord. „Au cerut întăriri. Un inspector de patrulă care a venit în sprijin și a folosit arma de foc pentru a-l neutraliza pe atacator”, informează presa belgiană.

„A fost stabilit un perimetru de securitate și au fost ordonate mai multe sarcini de anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat”, a declarat Sarah Durant, purtătoare de cuvânt a parchetului din Bruxelles. În cursul serii, a fost informat Parchetul federal belgian. „Am preluat cazul deoarece există suspiciunea unui motiv terorist, care va trebui, desigur, să fie confirmat sau infirmat de anchetă”, a declarat purtătorul de cuvânt Eric Van Duyse.

Premierul belgian Alexander De Croo a reacționat pe Twitter: „Polițiștii noștri își riscă viața în fiecare zi pentru a asigura siguranța cetățenilor noștri. Tragedia de astăzi demonstrează încă o dată acest lucru. Gândurile mele sunt alături de familia și prietenii ofițerului decedat. Speranța mea sinceră este că colegul său spitalizat va fi bine”, a scris el.

Din 2016, anul atentatelor jihadiste de la Bruxelles (32 de morți la 22 martie), Belgia a fost scena mai multor atacuri împotriva unor militari sau polițiști.

Ultimul atac considerat „terorist” a avut loc la Liege (est) la 29 mai 2018, când Benjamin Herman, un delincvent radicalizat în vârstă de 31 de ani, a împușcat mortal două polițiste și un student, strigând de mai multe ori „Allah Akbar” („Dumnezeu este cel mai mare”). A fost apoi împușcat mortal de către poliție.

author avatar
Tudor Borcea
348 afisari

3 COMENTARII

  1. De cand s-au transformat belgienii catolici in teroristi ,crestinii nu aveau asta in sange ?
    Ei erau mai mult cu Hristos in inima ,cu iubirea aproapelui ,cu dragostea frateasca ,nu se injunghiau unii pe altii pe strada din senin .
    Se strica lumea .

    • Da tinere usr-izd dragostea frateasca nu de straini pagani sangerosi si psihopati ca arabii! si atentatul asta a fost comis de musulmanii arabi nu de belgienii crestini daca or mai exista din astia!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger