AcasăȘTIRI EXTERNEAtac sinucigaș în Afganistan: cel puţin 50 morţi şi 140 de răniţi!

Atac sinucigaș în Afganistan: cel puţin 50 morţi şi 140 de răniţi!

targaAtac sinucigaș în Afganistan: cel puţin 50 morţi şi 140 de răniţi!

Un atac îngrozitor, comis de un kamikaze, a avut loc la o moschee din Afganistan. Evenimentul însângerat s-a soldat cu cel puţin 50 morţi şi 140 de răniţi. Primele informații arată că a fost vorba de un atac sinucigaș cu bombă.

Imaginile surprinse după explozie arată cadavre înconjurate de dărâmături în interioriul moscheii. Lăcașul de cult aparține minorității șiite din Afganistan.

La spital au ajuns 35 de cadavre şi peste 50 de răniţi

În spitalul central din Kunduz, a declarat un medic sub acoperirea anonimatului, „până acum am primit 35 de cadavre şi peste 50 de răniţi”.

Anterior, un responsabil local din cadrul Medecins sans frontieres (MSF) a precizat că la clinica ONG-ului din Kunduz au ajuns „peste 90 de pacienţi răniţi şi peste 15 cadavre”. „Dar această cifră va evolua, continuăm să primim alte persoane”, a adăugat el.

Zalmai Alokzai, un om de afaceri care s-a deplasat la spitalul central din Kunduz pentru a dona sânge, a confirmat pentru AFP că a văzut zeci de cadavre. „Ambulanţele se întorc la faţa locului pentru a transporta morţii”, a precizat el.

Au probleme cu teroriștii ISIS-K

Atacul a demonstrat din nou problemele cu care se confruntă regimul taliban, la două luni de la preluarea puterii, mai ales în ce privește securitatea. Recent, teroriștii ISIS-K au revendicat mai multe atacuri similare, ultimul la o moschee în care avea loc procesiunea funerară a purtătorului de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

În această după-amiază, o explozie a avut loc la moscheea compatrioților noștri șiiți. Ca rezultat, mai mulți compatrioți de-ai noștri au devenit martiri, iar alții au fost răniți”, a precizat Mujahid pe Twitter.

author avatar
Andrei Ștefan