AcasăȘTIRI EXTERNEAtentat terorist la Viena! Austria își numără victimele. Unul dintre suspecți a...

Atentat terorist la Viena! Austria își numără victimele. Unul dintre suspecți a scăpat! – VIDEO LIVE

Forțele de ordine au ieșit pe străzi (foto: captură video youtube)

Un atac sângeros a zguduit, luni seara, liniștea capitalei austriece, generând multiple reacții la nivel internațional.

Trei civili – o femeie și doi bărbați- și unul dintre atacatori au murit, iar 15 persoane au fost rănite, inclusiv un polițist, anunță marți dimineață Poliția din Viena, via Twitter. Atacatorul ar fi fost ucis de poliție, anunță presa internațională.

De altfel, conform CNN, forțele de ordine sunt în continuare în alertă și caută un alt suspect în acest caz.

Drama care a lovit Viena a început luni seară, după ce mai multe persoane înarmate au deschis focul în zona centrală a capitalei austriece, rănind mai multe persoane. Atacul s-a produs în apropierea unei sinagogi. Și în seara de dinaintea impunerii unor noi restricții, în vederea limitării răspândirii infectărilor cu noul coronavirus. Ca urmare, erau mulți oameni în oraș, care se bucurau de momentele de dinaintea impunerii măsurilor ce au intrat în vigoare la miezul nopții.

Reacții la nivel internațional

Prin intermediul unor mesaje transmise pe Twitter, premierul britanic Boris Johnson s-a declarat ”profund șocat de atacurile teribile”, iar șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a exprimat solidaritatea întregii Europe cu Austria. ”Sunt șocată și întristată de atacul brutal ce a avut loc în Austria. Sunt alături cu gândul de familiile victimelor și de poporul Austriac. (…) Suntem mai puternici decât ura și teroarea”, a transmis înaltul oficial al Comsiiei Europene.

Și Klaus Iohannis a reacționat pe marginea celor întâmplate la Viena. „Veşti groaznice de la Viena. Condamn cu fermitate aceste acte de teroare atroce. Condoleanţe familiilor şi apropiaţilor victimelor. România este solidară cu Austria”, a transmis președintele, pe Twitter.

 



278 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger