AcasăȘTIRI EXTERNEAtac orbește cu cuțitul în Norvegia. Poliția a deschis focul

Atac orbește cu cuțitul în Norvegia. Poliția a deschis focul

Atac orbește cu cuțitul în Norvegia. Poliția a deschis focul

Poliția norvegiană a anunțat că a împușcat, marți, 9 noiembrie, la Oslo, un bărbat înarmat cu un cuțit care încercase să înjunghie mai multe persoane și apoi atacase o patrulă de poliție care venise să-l aresteze.

Un polițist a fost rănit în timpul operațiunii de arestare, care a avut loc pe o stradă din cartierul Bislett din capitala Norvegiei, au confirmat și polițiștii. Deocamdată, rămâne de confirmat sau nu ipoteza unui atac terorist.

„Nu excludem nici o motivație, dar nu există nici o informație în acest stadiu care să indice un atac terorist”, a declarat inspectorul Egil Jørgen Brekke într-o conferință de presă. Polițiștii nu au vrut să dea detalii despre identitatea bărbatului împușcat.

Agresorul, autorul unui atac similar în 2019

Potrivit cotidianului norvegian Verdens Gang, agresorul este un rus în vârstă de 30 de ani, care a fost condamnat în decembrie 2020 la un tratament psihiatric, tot după un atac cu cuțitul, cu un an mai devreme, la Oslo.

Videoclipurile martorilor de pe rețelele de socializare difuzate de presa norvegiană îl arată pe suspect fără cămașă și înarmat cu un cuțit mare, fiind lovit de cel puțin două ori de o mașină de poliție, scrie Le Figaro.

După ce a fost aruncat pe un perete, bărbatul s-a repezit spre vehicul, reușind să deschidă ușa. „Poliția a încercat să-l lovească în timp ce el încerca să înjunghie pe cineva. Apoi a atacat polițiștii cu un cuțit (…) și s-au tras focuri de armă”, conform relatării șefului operațiunii, Tore Solberg, în cadrul unui briefing de presă improvizat, difuzat de televiziunea publică NRK.

Dus la spital, agresorul a murit din cauza rănilor suferite.

 

author avatar
Tudor Borcea
251 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger