AcasăȘTIRI EXTERNEAtac libanez cu rachete asupra Israelului

Atac libanez cu rachete asupra Israelului

Atac libanez cu rachete asupra Israelului

„Trei rachete au fost lansate din Liban pe teritoriul israelian”, a declarat miercuri, 4 iulie, IDF (armata israeliană) într-un comunicat, fără a raporta vreo victimă. Două dintre proiectile au căzut în Israel, iar forțele israeliene „au deschis foc de artilerie asupra teritoriului libanez”.

Sirenele de avertizare pentru rachete au fost activate în Kiryat Shmona, un oraș din nordul țării, la ora locală 12:15, grăbindu-i pe locuitori să se ducă în adăposturi pentru atacuri aeriene.

Hezbollah, arătat cu degetul

Armata israeliană a declarat că atacul a fost produs de facțiuni palestiniene staționate în sudul Libanului. Patru persoane au avut nevoie de îngrijiri pentru stare de șoc și un incendiu s-a declanșat în apropiere de Kiryat Shmona.

Soldații au spus că rachetele au fost cel mai probabil lansate de un grup palestinian din sudul Libanului și nu de puternicul grup terorist Hezbollah. Cu toate acestea, Hezbollah controlează ferm sudul țării și, prin urmare, este puțin probabil ca un atac să poată fi efectuat de acolo fără a obține în prealabil consimțământul său tacit, scrie The Times of Israel.

Armata israeliană a precizat într-un comunicat că trei rachete au fost lansate din Liban, dintre care una a căzut la mică distanţă de graniţa israeliană, iar celelalte două au explodat în spaţii deschise în interiorul Israelului, provocând incendii mari de vegetaţie. Martori oculari din Liban au raportat, de asemenea, că mai multe rachete au fost lansate spre Israel, scrie și DefenseRomania.

Două țări oficial în război

Ministrul apărării Benny Gantz şi-a întrerupt şedinţa de informare a diplomaţilor străini cu privire la atacul asupra unei nave din Golful Oman de săptămâna trecută, atribuit Iranului, pentru a se consulta cu premierul Naftali Bennett şi cu şeful Statului Major, Aviv Kochavi.

Două rachete au fost lansate asupra Israelului la 20 iulie, fără a provoca pagube sau răniţi. Israelul a răspuns la acel incident cu foc de artilerie

Israelul şi Libanul se află oficial în război şi de-a lungul graniţei se înregistrează tensiuni recurente între armata israeliană şi mişcarea libaneză Hezbollah, susţinută de Iran.

author avatar
Tudor Borcea
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger