AcasăȘTIRI EXTERNEAtac la Capitoliu. Sunt două victime. Agresorul, răpus de gloanțe - VIDEO

Atac la Capitoliu. Sunt două victime. Agresorul, răpus de gloanțe – VIDEO

CapitoliuAtac la Capitoliu. Sunt două victime. Agresorul, răpus de gloanțe - VIDEO

Alertă de securitate în Washington DC, unde o mașină a intrat în Capitoliu și a lovit doi polițiști. Agresorul a fost împușcat de forțele de ordine, murind în drum spre spital din cauza rănilor suferite.

Potrivit unor surse din rândul forțelor de ordine, citate de CNN, suspectul se numește Noah Green și avea 25 de ani. Acesta a lovit intenționat cu mașina doi agenți de poliție, apoi a ieșit din mașină cu un cuțit în mână având intenția de a face și mai multe victime în rândul forțelor de ordine. Nu a mai apucat, pentru că a fost împușcat și ulterior a murit. Din păcate, și unul dintre polițiștii loviți cu mașina și-a pierdut viața, în timp ce al doilea agent este în stare stabilă, la spital.

 

Potrivit informațiilor oferite de autorități, individul nu face parte din niciun grup terorist internațional. „Atacul nu pare a avea legătură cu terorismul. Dar, în mod evident, vom continua să investigăm pentru a afla dacă există vreo legătură”, a declarat Robert Contee, directorul interimar al Poliției din Washington DC.

Incidentul intervine la trei luni de la asaltul simpatizanților lui Donald Trump asupra Capitoliului, eveniment soldat cu cinci morți și zeci de răniți.

L-a găsit pe „Mesia”

Cu câteva săptămâni înainte de atac, tânărul scria pe rețelele sociale că și-a pierdut slujba, că este în suferință și crede că guvernul federal vrea să-i „controleze mintea”.

Noah Green de 25 de ani a lovit intenționat cu mașina doi polițiști

Cu mai puțin de două ore înainte de a fi împușcat și ucis, Noah Green a postat pe Instagram mai multe linkuri către înregistrări video în care vorbește Louis Farrakhan, un controversat cleric și activist american, liderul Națiunii Islamului. Într-o altă postare, pe Facebook, din 17 martie, tânărul scria că el crede că Farrakhan este „Isus, Mesia” și că liderul religios a jucat un rol esențial în „trezirea sa” și că îl consideră părintele său spiritual.

„Să fiu cinstit, ultimii ani au fost grei și ultimele luni și mai grele. Am fost suspus unora din cele mai mari încercări, inimaginabile, din viața mea”, a mai scris tânărul pe rețelele sociale. El a mai scris că a renunțat la slujbă în parte din cauza suferințelor, dar mai ales pentru că este în căutarea unei „călătorii spirituale”.

Într-o altă postare arată că a făcut o donație lui Farrakhan de 1.085 de dolari, iar un alt video preluat de la cleric este un discurs rostit de acesta în 1996 și intitulat „Distrugerea divină a Americii”. „Predicatorul este aici să mă salveze pe mine și pe restul omenirii, chiar dacă asta înseamnă să ne confruntăm cu moartea”, mai scrie Green, referindu-se aparent la Farrakhan. „Fiți gata să vă negați ființa și să-l urmați, ridicați-vă crucea”, îndeamnă tânărul.

author avatar
Andreea Vlad