AcasăȘTIRI EXTERNEAtac la Berlin, la sediul cancelarului Angela Merkel! (VIDEO)

Atac la Berlin, la sediul cancelarului Angela Merkel! (VIDEO)

Angela MerkelAtac la Berlin, la sediul cancelarului Angela Merkel (VIDEO)

Un individ a lovit intenţionat cu un vehicul, miercuri dimineaţă, poarta sediului Cancelariei Germaniei, în centrul Berlinului. Autoritățile suspectează un incident cu motivaţie politică.

Maşina care a lovit cu viteză poarta metalică a sediului Cancelariei Germaniei era inscripționată cu mesaje de revoltă socială.

Mașina era inscripționată cu mesaje anti-Putere

Imaginile publicate de Reuters de la fața locului i-au arătat pe polițiștii care inspectau mașina inscripționată cu lozincile „Opriți globalizarea!” scrise cu alb pe partea dreaptă și „Voi, afurisiţi de criminali de copii şi bătrâni”, pe cealaltă parte.

Nu au existat informații despre eventuale victime și nu era clar dacă Angela Merkel, cancelarul german, se afla în interiorul clădirii. Zeci de polițiști și o mașină de pompieri au participat la incident. Șoferul, care părea să aibă în jur de 60 de ani, a fost luat într-un scaun cu rotile.

Oamenii legii au transmis că individul se află în custodia poliției.

În prezent, colegii noştri efectuează o operaţiune în jurul sediului Cancelariei Germaniei. O maşină a intrat în poarta clădirii. Încercăm să aflăm motivul incidentului. Şoferul a fost reţinut”, a comunicat Poliţia din Berlin, prin Twitter.

Cancelarul german Angeka Merkel prezidează miercuri o reuniune prin videoconferinţă cu preşedinţii-miniştri ai landurilor în care se discută despre o eventuală prelungire a ”izolării uşoare” aflate în vigoare în Germania, dar şi despre alte măsuri în lupta împotriva pandemiei covid-19.

Europa se află în alertă, după ce islamişti au ucis, în ultimele săptămâni, opt persoane la Paris, Nisa şi Viena.

Istoricul atacurilor din Germania

Poliţia elveţiană a identificat femeia ca fiind drept o jihadistă cunoscută, care a rănit la gât, cu cuţitul, o persoană şi a prins de gât altă persoană la un magazin din Lugano, în cantonul Ticino.

În urmă cu patru ani, un solicitant de azil tunisian, a cărui cerere a fost respinsă, a furat un camion şi a intrat cu el într-o piaţă aglomerată de Crăciun, un atac soldat cu 11 morţi şi zeci de răniţi.

Sediul Cancelariei, un imobil postmodernist, se află de cealaltă a unei pieţei faţă de sediul Reichstagului, într-o zonă izolată.

author avatar
Andreea Vlad
522 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger