AcasăȘTIRI EXTERNEAtac fără precedent! Hackerii ruși au încercat să fure datele despre vaccinul...

Atac fără precedent! Hackerii ruși au încercat să fure datele despre vaccinul anti-Covid!

Hackerii ruși vor să obțină informații despre dezvoltarea vaccinul împotriva virusului COVID-19. Gruparea este asociată cu serviciile de informații ruse, de aici începând o dispută fără precedent între Marea Britanie și Rusia, dar și alte țări care sunt implicate în dezvoltarea atât de așteptatului vaccin.

Centrul Național de Securitate Cibernetică (NCSC) din Marea Britanie a denunțat atacurile printr-o înștiințare publică emisă joi. NCSC consideră că vinovații sunt APT29, o organizație de spionaj despre care se spune că este asociată cu serviciile de informații rusești. „Condamnăm aceste atacuri disprețuitoare împotriva celor care depun o muncă importantă pentru combaterea pandemiei de coronavirus”, a declarat Paul Chichester, directorul operațiunilor NCSC. Câteva agenții partenere susțin această idee, inclusiv Instituția canadiană de Securitate a Comunicațiilor, Departamentul SUA pentru Securitate Internă, Agenția de Securitate Cibernetică și Infrastructură (CISA) și Agenția Națională de Securitate.

Dominic Raab, secretarul de la Ministerul Afacerilor Externe al Marii Britanii, a vorbit, de asemenea, despre acțiunile grupului.„În timp ce alții își urmăresc interesele egoiste, având un comportament nechibzuit, Marea Britanie și aliații săi continuă să muncească din greu pentru a găsi un vaccin și de a proteja sănătatea globală.”, a declarat Raab.

Rusia nu își asumă responsabilitatea pentru aceste atacuri cibernetice.„Putem spune un lucru – Rusia nu are nimic de-a face cu aceste încercări”, a declarat Dmitry Peskov, un purtător de cuvânt al președintelui Putin.

Organizația de spionaj a fost implicată anterior în hackingul împotriva Comitetului Național Democrat al SUA (DNC) în timpul alegerilor prezidențiale din 2016.

Pe măsură ce cazurile COVID-19 cresc în întreaga lume, mai multe țări au avertizat cu privire la atacurile cibernetice internaționale orientate către cercetările medicale. În mai, FBI și CISA au acuzat în mod oficial China că  a finanțat și a desfășurat activități de hacking pentru a fura noi informații despre vaccinul coronavirus din SUA și de la aliații săi, afirmând că „furtul potențial al acestor informații pune în pericol furnizarea de tratamente sigure și eficiente”.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger