AcasăȘTIRI EXTERNEAtac cu cuțitul în cea mai mare gară din Paris. Poliția a...

Atac cu cuțitul în cea mai mare gară din Paris. Poliția a deschis focul, sunt mai mulți răniți – VIDEO

Atac cu cuțitul în cea mai mare gară din Paris. Poliția a deschis focul, sunt mai mulți răniți / Foto: printscreen

Mai multe persoane au fost rănite, miercuri dimineață,  în urma unui atac cu cuțitul, la Gare du Nord din Paris. Poliția a deschis focul asupra agresorului pentru a-l neutraliza.

Un atac cu cuțitul a avut loc miercuri dimineață, în jurul orei 6:45, în Gare du Nord din Paris.

Șase persoane au fost rănite, între care un polițist

Atacul ar fi avut loc în fața restaurantului fast-food Five Guys cu puțin timp înainte de ora 7 dimineața. Persoanele rănite, șase la număr (cinci rănite ușor și una în stare gravă) au fost evacuate de către serviciile de urgență care s-au deplasat la fața locului. Un perimetru de securitate a fost instituit în jurul locului atacului.

Poliția a deschis focul asupra agresorului pentru a-l neutraliza. El a fost arestat, potrivit Actu Paris. Motivațiile sale nu sunt încă cunoscute.

Autorul atacului a rănit și un ofițer al poliției de frontieră (PAF). El a fost apoi „neutralizat” rapid de doi polițiști, de la PAF și de la Compania nocturnă a rețelelor (CNR), care au deschis focul asupra lui.

Ministrul de Interne Gérald Darmanin a lăudat pe Twitter „reacția eficientă și curajoasă” a poliției după intervenția acesteia. Darmarin urmează să viziteze locul agresiunii în cursul zilei.

Conform Le Figaro, agresorul se află în stare gravă. Răniții au fost preluați rapid de către serviciile de urgență. Unul dintre ei a fost rănit la omoplat și evacuat de urgență. Polițistul rănit a fost lovit în spate de către agresor. Potrivit unei surse din poliție, acesta nu era în timpul serviciului, dar purta o vestă antiglonț, care l-a salvat. Parchetul din Paris a deschis o anchetă.

Gare du Nord este cea mai importantă gară feroviară din Europa și a treia cea mai aglomerată din lume, cu 700.000 de pasageri pe zi și peste 220 de milioane de vizitatori pe an. Trenurile din gară deservesc nordul Franței, dar și destinații internaționale, cum ar fi Londra prin Eurostar sau Belgia și Olanda prin Thalys.

author avatar
Tudor Borcea
496 afisari

3 COMENTARII

  1. Toti francezii astia primitivi sa manance cu furculite si cutite de plastic,ca in avion.Stewardesa care le aduce mancarea sa fie curvaBica dinItalia sa plimbe tava cu mancare pe cap in pielea goala…ca in filmele XXX

  2. Mai bagati o transa de jeguri musulmane, ca nu sunt inca suficienti sa va curete pe toti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger