AcasăȘTIRI EXTERNEAtac cu BOMBĂ la Istanbul: 6 morți și 53 de răniți! Anunţul...

Atac cu BOMBĂ la Istanbul: 6 morți și 53 de răniți! Anunţul MAE despre românii din Turcia (VIDEO)

Atac cu BOMBĂ la Istanbul: 6 morți și 53 de răniți! Anunţul MAE despre românii din Turcia

Şase oameni au murit şi alţi 53 au fost răniţi în urma unui presupus atac sinucigaș cu bombă în Istanbul. Deocamdată nu este clar ce a provocat această explozie.

Erdogan a precizat într-o intervenţie televizată că cel puţin 6 persoane au fost ucise şi 53 rănite în urma acestui „atentat ticălos”.

Zona este una aglomerată

Atacatorul a acţionat într-o zonă aglomerată din Istanbul. Bulevardul este o arteră aglomerată populară printre turiști și localnici, mărginită de magazine și restaurante.

În unele imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede ceea ce pare a fi un bagaj lăsat de cineva, iar explozia pare că s-a produs chiar în acel loc. Erdogan a precizat că observațiile inițiale arată că o femeie ”a jucat un rol” în explozia de pe Bulevardul Istiklal.

MAE precizează că nu există români printre victime

MAE menționează că, până la acest moment, autoritățile locale au transmis reprezentanților consulari că nu au fost identificați cetățeni români printre victime, iar la nivelul Consulatului General nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul +90 212 3583541, +90 212 3580516, +90 212 3583537 , apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

author avatar
Andrei Ștefan