AcasăȘTIRI EXTERNEAtac cu armă la petrecerea de Anul Nou Chinezesc: au murit 9...

Atac cu armă la petrecerea de Anul Nou Chinezesc: au murit 9 oameni!

Atac cu armă la petrecerea de Anul Nou Chinezesc: au murit 9 oameni!

SUA se cutremură din nou. Un atac armat a avut loc sâmbătă noaptea în oraşul Monterey Park, lângă Los Angeles, în urma căruia au decedat mai multe persoane.

Nouă persoane au murit în atac, după o sărbătoare de Anul Nou Lunar care a atras mii de persoane, a anunțat poliția.

Cine e atacatorul?

Atacatorul este un bărbat, a declarat sergentul Bob Boese, de la Departamentul Sheriffului din Los Angeles, fără să precizeze dacă acesta se mai află în libertate sau a fost reținut.

Zeci de mii de oameni au participat la un festival desfăşurat mai devreme în timpul zilei în acelaşi loc. În imaginile postate pe reţelele sociale se vedeau străzi părăsite, înconjurate cu benzi de marcare de culoare galbenă ale poliţiei şi cu maşini de poliţie care păzeau zona.

În zonă, locuiesc mulţi asiatici

În zonă locuiește un număr mare de etnici asiatici. Atacul a venit la aproximativ o oră după ce s-a încheiat un festival de Anul Nou Lunar.

Patronul unui restaurant din zonă a declarat că trei persoane au intrat în localul său și i-au spus să încuie ușa. Cei trei au spus că era un bărbat cu o armă semiautomată care avea mai multe cartușe la el și care reîncărca de fiecare dată când rămânea fără muniție.

Monterey Park este un oraş în comitatul Los Angeles, aflat la circa 11 km de centrul oraşului Los Angeles. În acest regiune trăieşte o importantă comunitate asiatică.

author avatar
Andrei Ștefan