AcasăȘTIRI EXTERNEAtac cu arcul în Norvegia. Sunt 5 morți și mai mulți răniți...

Atac cu arcul în Norvegia. Sunt 5 morți și mai mulți răniți – VIDEO

atac armatAtac cu arcul în Norvegia. Sunt 5 morți și mai mulți răniți - VIDEO

Un bărbat înarmat cu un arc și săgeți a ucis mai multe persoane și a rănit alte câteva, miercuri, 13 octombrie, la Kongsberg, în sud-estul Norvegiei, a spus poliția norvegiană, care a arestat un suspect.

Incidentul a avut loc în orașul Kongsberg, la sud-vest de capitala Oslo, în jurul orei locale 18:30, scrie BBC.

Șeful poliției Oeyvind Aas a precizat că un suspect a fost prins și că pare să fi acționat singur. Acesta din urmă, un danez de 37 de ani, s-ar fi mișcat prin tot orașul, iar autoritățile au înconjurat mai multe zone întinse.

Rapoartele mass-media spun că atacatorul a început să atace din interiorul unui supermarket Coop Extra, din partea de vest a lui Kongsberg. Ofițerii investigau, de asemenea, dacă atacatorul a folosit alte arme în timpul incidentului, a declarat șeful poliției din Kongsberg.

Atacatorul a folosit un arc și săgeți

Suspectul s-a mutat într-o zonă întinsă, iar autoritățile au înconjurat mai multe părți ale orașului. Locuitorilor li s-a ordonat să rămână înăuntru. Suspectul a fost dus la o secție de poliție din orașul Drammen, potrivit informațiilor transmise de poliție.

Până acum poliția spune că numărul victimelor este neclar, la fel și motivul atacului. BBC transmite însă că ar fi vorba de 5 decese și doi răniți. Răniții au fost luați pentru tratament la spitalele din apropiere.

Zeci de vehicule de urgență ar fi la fața locului, inclusiv ambulanțe, mașini de poliție și elicoptere.

author avatar
Andreea Vlad