AcasăȘTIRI EXTERNEAtac cibernetic global, mii de servere sunt afectate / Anunțul SUA

Atac cibernetic global, mii de servere sunt afectate / Anunțul SUA

Mii de servere informatice din întreaga lume au fost vizate de un atac de tip „ransomware”, a anunțat duminică agenția națională de securitate cibernetică din Italia (ACN), îndemnând organizațiile să ia măsuri pentru a-și proteja sistemele informatice.

Directorul general al ACN, Roberto Baldoni, a declarat pentru Reuters că piratarea a avut ca scop exploatarea unei vulnerabilități software, adăugând că a fost un atac la scară largă.

Alertă și peste ocean

Serverele de calculatoare au fost piratate și în alte țări europene, precum Franța și Finlanda, precum și în SUA și Canada, a relatat agenția italiană de știri ANSA, citând ANC.

Se crede că zeci de organizații din  Italia au fost afectate, iar multe altele au fost avertizate să ia măsuri pentru a evita ca sistemele lor să fie blocate, informează Radio Canada.

Clienții Telecom Italia au raportat probleme cu internetul mai devreme, duminică, dar cele două probleme nu par să aibă legătură.

Oficialii americani din domeniul securității cibernetice (Cibersecurity & Infrastructure Security Agency) au declarat că evaluează impactul incidentelor raportate.

CISA colaborează cu partenerii săi din sectorul public și privat pentru a evalua impactul incidentelor raportate și pentru a oferi asistență în funcție de necesități”, a precizat Agenția americană pentru securitatea cibernetică și a infrastructurii, potrivit Reuters.

author avatar
Tudor Borcea
498 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger